Mesajul zilei

07/02/2023 - DUMNEZEU TE AUDE

Ascultă-mă, Doamne, căci bunătatea Ta este nemărginită. În îndurarea Ta cea mare, întoarce-Ţi privirile spre mine.

Psalmi 69.16

Nu accepta niciodată ideea că tu, din cauza gravității păcatului tău, nu vei fi auzit așa cum ți-ai dori. Dumnezeu este bucuros să-i salveze pe cei pe care diavolul i-a înșelat, fie în lucruri mărunte, fie în lucrări mari și nesfârșite ale întunericului. Isus a venit să-i caute și să-i mântuiască pe cei pierduți (Luca 19:10). Pentru El contează câtuși de puțin costul răscumpărării tale, pentru că El o va face.

Amintește-ți că îndurarea sfântă este bună, roditoare și, în același timp, puternică pentru a te scoate din greșeală, pentru a te elibera din lanțurile celui rău și pentru a-i da sufletului liniștea necesară. Binecuvântarea de Sus este inepuizabilă și gratuită, iar Duhul Sfânt lucrează în Biserică pentru a-i elibera pe cei asupriți.

Când vorbim cu Dumnezeu, trebuie să avem în vedere că nu avem de-a face cu o Ființă asemenea nouă, și nici puțin mai puternică, ci cu Cel Atotputernic. Prin urmare, fii îndrăzneț când ceri Domnului să lucreze în ajutorul tău. Întrucât El poate face orice, nu fi reținut în cererea ta față de ceea ce El îți spune. Lui Îi place să-i binecuvânteze pe cei care Îl primesc.

Nu numai milostivirea Domnului este plăcută, ci și credincioșia Lui, măiestria Lui de a face binele și celelalte virtuți ale Sale. El este desăvârșit în toate lucrurile. Chiar dacă El ajută omenirea să scape de faptele rele, puterea nu-I scade. Acesta este Dumnezeul care spune că este Dumnezeul tău. Așadar, de ce să nu crezi în El și să fii binecuvântat?

Mila Domnului – darul de a ne înțelege și de a ne ajuta – este mai mare decât credem sau înțelegem. El nu vrea să fim stăpâniți de frică, înrobiți trecutului sau să ne supunem vrăjmașului. Isus ne-a plătit datoria pentru ca noi să ne ridicăm capetele și să domnim în viață.

Nu te lăsa niciodată înșelat de cel rău atunci când cauți ajutorul Domnului, crezând că problema ta este prea mare pentru ca El să o rezolve sau că El nu te va ajuta pentru că nu se ocupă de așa ceva. Dumnezeu nu este un negustor, ci un Tată. Ceea ce așteaptă El de la noi este să trăim cu demnitate, câștigând bătăliile și ajutându-i pe alții să le câștige.

Îngăduie Domnului să facă voia Sa în viața ta. Atunci va fi ca și cum te-ai trezit dintr-un coșmar, pentru că nu va fi rămas niciun semn al suferinței tale. Lucrarea Celui Preaînalt este mereu precum fața Sa, căci așa cum El este desăvârșit în toate, faptele Sale sunt desăvârșite. Crede și bucură-te de ce este mai bun în Dumnezeu.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!