Mesajul zilei

08/02/2023 - TIMPUL POTRIVIT DE RUGĂCIUNE

Dar eu către Tine îmi înalţ rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită. În bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, şi dă-mi ajutorul Tău!

Psalmi 69.13

 

Rugăciunile trebuie făcute către Domnul, pentru că, dacă cineva se roagă unei alte entități, nu-și va atinge scopul și va ajunge într-o lume primejdioasă în afara Cuvântului. Mulți se roagă oamenilor care, când erau în viață, au slujit lui Dumnezeu. Nu te lua după această practică! O asemenea faptă este urâcioasă în ochii Celui Preaînalt, care nu împarte cu nimeni slava Sa (Isaia 42,8)

Strigătul trebuie să fie îndreptat către Dumnezeu în Numele lui Isus, așa cum ne învață Scripturile și întotdeauna în funcție de ceea ce aflăm că ne aparține. A face promisiuni înseamnă să-L jignești pe Domnul spunând că El nu știe nimic. Nu putem crea o metodă de a ne închina, de a-L slăvi sau de a ne ruga Lui, pentru că Isus a spus că El nu primește slavă sau mărturie de la oameni.

Vorbind despre rugăciunea la vremea potrivită, psalmistul spune că atunci când aflăm din Scripturi despre voia lui Dumnezeu, o primim și ne supunem cu totul celor spuse de Domnul. Așadar, acesta este momentul potrivit să ne rugăm. Astfel, nimic nu-L va împiedica să ne audă. Rugăciunea de dragul rugăciunii este zadarnică, căci Dumnezeu nu ne va răspunde dacă se face fără credință, care vine prin auzirea Cuvântului (Romani 10:17).

A mijloci fără a simți atingerea afântă, fără credință sau încredere în Cuvânt împiedică răspunsul sfânt. Aceasta este o atitudine religioasă. Însă, când simțim că credința ne îndeamnă să ne rugăm, pentru că auzim de la Dumnezeu lucrul ce ne aparține, este ușor să vorbim și să ni se răspundă.

Domnul ne ascultă cu bunătatea Sa de a ierta, vindeca, mântui și dărui multe alte binecuvântări. Aceasta înseamnă că trebuie să strigi către un Dumnezeu mare, care a făcut promisiuni și este bucuros să le țină. Ei bine, cine se roagă corect nu pierde niciodată o bătălie, pentru că răspunsul vine automat. Adevărul este că Cel Preaînalt vrea să ne ajute, dar o va face doar dacă acționăm prin credință și în Numele lui Isus.

Mila Domnului este nemăsurată și cu mult mai mare decât nevoile tale. Prin urmare, chiar dacă păcatul tău este imens, El te va auzi, pentru că El vrea să-i mântuiască și să-i elibereze pe cei care vin la El pentru a primi îndurare. Fii sincer când plângi, nu-ți ascunde greșeala și, când ești iertat, încetează orice păcat.

Cererile trebuie făcute conform adevărului mântuirii Domnului. Este ca și cum ai fi singurul om din lume care nu are nicio îndoială că Cuvântul i-a fost trimis. Când ne rugăm cu credință, Dumnezeu răspunde cererilor noastre.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!