Mesajul zilei

09/02/2023 - MODUL DREPT DE A NĂDĂJDUI ÎN DUMNEZEU

Rugaţi-vă neîncetat.

1 Tesaloniceni 5.17

Rugăciunea fără încetare este o poruncă sfântă. Chiar dacă petreci ore întregi făcând alte lucruri, atunci când mijlocești, stăruiește cu același motiv, cu aceeași credință și hotărâre. A face acest lucru înseamnă a duce o bătălie din care trebuie să ieși învingător. Prin urmare, nu te ruga niciodată cu nedumerire, ci întotdeauna ferm în ceea ce îți spune credința. Nimeni nu ar trebui să înceapă să construiască un turn dacă nu este sigur că îl va termina (Luca 14:28).

Isaac este exemplul celui care nu s-a lăsat descurajat când s-a rugat fără să primească răspuns. După 20 de ani de stăruință, acesta a văzut slava lui Dumnezeu confirmând Cuvântul și împlinind promisiunea că din coapsele lui va veni Sămânța care va elibera pe om de păcat. Chiar dacă totul arăta că nu există ieșire, el a fost statornic în ceea ce îi spusese Cel Atotputernic până totul s-a împlinit.

Rugăciunea neîntreruptă nu acceptă pe ”nu” drept răspuns. Acest lucru este dovedit în pilda judecătorului nedrept. În fiecare zi, o femeie se ducea înaintea judecătorului, cerându-i să-i facă dreptate. Ea nu a încetat de a-și striga cererea decât după ce i s-a răspuns. Isus ne-a poruncit să luăm aminte la ceea ce a spus judecătorul nedrept, căci trebuie să se facă dreptate aleșilor Săi – într-o astfel de luptă –, chiar dacă pare că El a venit târziu în ajutorarea lor.

Aceste exemple trebuie să fie urmate de copiii lui Dumnezeu, pentru ca să se încurajeze atunci când primesc îndrumare să se roage pentru cei păcătoși, care nu vor avea nicio șansă de a scăpa din iad dacă nu-L primesc pe Hristos ca Mântuitor. Dacă Isaac ar fi renunțat la făgăduință, ce nu s-ar fi întâmplat cu noi toți? Nu renunța, căci nu știi ce vei pierde sau pentru ce vei fi tras la răspundere dacă abandonezi lupta.

Unii își irosesc toată puterea pentru a câștiga mai mulți bani, făcându-și din asta țel. De ce oare creștinii nu își folosesc timpul și energia pentru evanghelizare? Căci, fără îndoială, vor dobândi o bogăție infinit mai mare. Răsplata celor mântuiți va fi imensă și va dura în veci de veci, pe când bunurile materiale sunt stricătoare și trecătoare (Matei 6.19).

Cei care se roagă necontenit vor avea multe motive să-L laude pe Tatăl, căci toate cererile lor vor primi răspuns. Domnul a pus în oameni binecuvântarea reproducerii, iar în cei care sunt născuți din nou, El a pus capacitatea de a naște copii în credință. Ce privilegiu! Trist este când poporul lui Dumnezeu își irosește un astfel de dar.

Veghează și roagă-te numai pentru lucrurile pe care Dumnezeu ți le-a promis în Scripturi. Altfel, nimic nu se va întâmpla. Dacă afli voia sfântă și stăruiești în ea, vei primi un răspuns la toate cererile tale. Deci, mergi înainte! Caută împlinirea a ceea ce ți s-a promis și astfel vei fi urmașul lui Isaac.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!