Mesajul zilei

10/02/2023 - RĂZBOINIC VITEAZ

Războinic viteaz, încinge-ţi sabia – podoaba şi slava.

Psalmi 45.3

Slujitorii Domnului trebuie să fie viteji. Nu există niciun motiv ca cei trimiși pe câmpul de luptă să se teamă, căci iubirea desăvârșită alungă orice frică (1 Ioan 4:18). Dumnezeu nu ar trimite niciodată oameni fără înzestrarea puterii Sale. Până să aibă loc această pregătire, cel mântuit trebuie să rămână în „Ierusalim” și apoi, după ce va primi autoritatea duhovnicească, va lupta cu nădejdea biruinței.

Înzestrarea nu le lipsește celor pe care Tatăl i-a chemat, sfințit, uns și trimis să-I facă voia. Cel Atotputernic este deplin și desăvârșit în lucrările Sale. Prin urmare, cel care primește porunca de a face ceva pentru Împărăție trebuie să nu dea atenție minciunilor vrăjmașului. Ai fost împuternicit să împlinești planul sfânt. Când suntem botezați în Duhul Sfânt, primim semnul că suntem gata.

Asemenea vitejilor din vechime, cei puternici trebuie să-și încingă sabia la șold. Cuvântul este Sabia Duhului și nimeni nu poate duce război în Numele Domnului dacă, mai întâi, nu are ungerea și confirmarea că i-a venit vremea. Pavel și Sila, când au fost despărțiți în apostolie, erau botezați în Duhul, dar, în momentul plecării, Dumnezeu a poruncit să fie despărțiți (Faptele Apostolilor 13.2).

Oamenii viteji ai Celui Preaînalt, când ies la luptă, nu pot uita slava pe care au primit-o când au fost mântuiți și unși de Mângâietorul. Dacă nu ar fi fost necesar, Domnul nu ne-ar fi făcut să fim părtași la ea. În botezul cu Duhul Sfânt, puterea de sus s-a pogorât peste noi. Fără ea, când vom avea lupte de înfruntat vom pierde unele dintre ele.

Creștinul a fost făcut împărat pentru Dumnezeu. Astfel, atunci când se duce la război, trebuie să meargă cu măreție, pentru că Îl reprezintă pe Cel Preaînalt. Cât de trist ne-am simți dacă i-am vedea pe soldații noștri plecând în luptă cu fețe triste, îngroziți și cu haine zdrențuite! Cu toate acestea, ne-am bucura să-i vedem fericiți și hotărâți să-și slujească patria.

Nu lăsa niciodată ca vrăjmașul să te înșele spunând că nu poți lupta împotrivă-i dintr-un motiv oarecare. El este un mincinos și știe că cel mântuit și botezat în Duhul Sfânt este pregătit să-L reprezinte pe Domnul. Este imposibil ca cei chemați la războiul duhovnicesc să nu fi primit armele necesare pentru a rosti Cuvântul care va duce lucrarea la bun sfârșit.

Fii atent, Scripturile avertizează că dacă ești slab în ziua necazului, mică îți este puterea (Proverbele 24:10). Aceasta, cât și alte sfaturi ale Domnului sunt importante. Nu uita că Cel Preaînalt îl numește viteaz pe cel pe care l-a mântuit, uns și trimis să-I facă lucrarea. Așa că, nu lăsa niciodată frica sau alte sentimente neplăcute să-ți stăpânească inima. Fii tare și viteaz gata de luptă!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!