Mesajul zilei

11/02/2023 - NU CONTEAZĂ CE ȚI SE ÎNTÂMPLĂ

Toate acestea ni se întâmplă fără ca noi să Te fi uitat, fără să fi călcat legământul Tău.

Psalmi 44.17

În necazurile cu care ne confruntăm în lume, sunt multe despre care ne-am dori să nu știm; cu toate acestea, pe lângă faptul că ne slujesc drept pilde pentru a evita altele mai mari, unele ne vor ajuta să-L iubim pe Dumnezeu. Prin urmare, nu te supăra dacă ți se întâmplă să treci prin situații neplăcute. Chiar dacă totul merge prost, nu uita că Domnul este la putere și nu te va părăsi niciodată.

De fapt, toate lucrurile conlucrează pentru binele celor care Îl iubesc pe Dumnezeu (Romani 8:28), I-au primit și Îi păzesc poruncile. E bine să-ți cunoști drepturile în Hristos și să fii mereu în comuniune cu El, pentru a nu face voia diavolului. Fii atent, pentru că scopul principal al lui Satana este să te scoată din mâinile Celui Preaînalt, astfel încât să nu mai fii o amenințare pentru planurile sale necurate.

Nu te speria dacă treci prin unele dezamăgiri. Cum trăim printre oameni care nu cunosc dragostea lui Dumnezeu, este evident că diavolul se va folosi de ei pentru a te face să suferi și astfel să te îndepărteze de Domnul cel preiubit. Oricât de grea ți-ar fi situația, încearcă să vezi fața Tatălui, meditând la Cuvânt ca să te întărești.

Important este să nu uiți niciodată pe Cel Atotputernic, care, la momentul potrivit, îți va arăta calea de ieșire la orice problemă. La urma urmei, pe lângă Dumnezeu și Tată, El îți este Prieten. Mulți se lasă înșelați de minciunile vrăjmașului și apoi își dau seama că propria purtare le-a fost cauza suferinței. Nu te lăsa învins de nicio ispită.

Orice s-ar întâmpla, nu te lepăda de Cuvânt; altfel, vei avea o purtare necuviincioasă față de Legământul făcut de Domnul cu lumea. În Legământul Noului Testament, există ceea ce ai nevoie pentru a depăși încercările în orice vreme. Prin urmare, Dumnezeu, Dumnezeul tău, nu poate fi împiedicat să înfăptuiască ceea ce a promis. Fii credincios până la moarte și El îți va da cununa vieții.

Poți fi sigur că Cel Preaînalt veghează asupra vieții tale, fără a o neglija nici măcar un minut. Când ispita ne depășește puterea, El o va îndepărta de noi. Nicio ispită nu va veni vreodată asupra unui om peste ceea ce poate suporta. Să nu-ți dorești să te întorci la vechea credință, căci dacă o faci, sfârșitul îți este aproape. Vrăjmașul ți-a pregătit deja de șapte ori mai multă suferință.

Cât despre ispitele îngăduite de Domnul în viața ta, fii mereu liniștit, căci El îți va da și calea de ieșire, dar trebuie doar să ai încredere în El. Dumnezeu este un împlinitor credincios al promisiunilor Sale și, prin urmare, nu vei fi considerat vinovat de ceea ce ți se întâmplă; dimpotrivă, El va veni la tine și te va izbăvi de toate relele.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!