Mesajul zilei

12/02/2023 - ȘI TIMPUL TRECE...

Iosua era bătrân, înaintat în vârstă. Domnul i-a zis atunci: Tu ai îmbătrânit, ai înaintat în vârstă, şi ţara care-ţi mai rămâne de supus este foarte mare.

Iosua 13.1

Aceste cuvinte pe care Domnul i le-a spus lui Iosua au fost aspre, dar, fără îndoială, greșeala nu a fost niciodată a lui Dumnezeu. Ar fi bine dacă am fi mereu sfătuiți de El; astfel, nu am trăi ca și cum totul este bine. La urma urmei, va fi foarte trist să fim găsiți în greșeală și făcuți de rușine în Ziua cea mare pentru că nu ne-am făcut datoria, să auzim de la Domnul că am fost slujitori răi și neascultători și să fim osândiți la pedeapsa veșnică.

Cel Preaînalt a spus că nimeni nu va sta în fața lui Iosua. Totuși, din anumite motive, lucrarea a întârziat și, în acel moment, fiind bătrân și gata de a pleca la cele veșnice, urmașul lui Moise a auzit de la Cel Preaînalt că mai are mult pământ de cucerit. Probabil că la fel se întâmplă și cu mulți care, oricât de incredibil ar părea, se mulțumesc cu puțin și tot spun că nu înțeleg ce vrea Dumnezeu de la ei.

Domnul l-a asigurat pe Iosua că va fi cu el așa cum a fost cu Moise; astfel, de ce oare altceva ar mai avea nevoie? Dumnezeu ne-a făcut o promisiune similară, spunând că vom face aceleași fapte ca și Isus. Cu toate acestea, din păcate, nu am crezut în aceste cuvinte și am suferit multe înfrângeri în rugăciune. Pentru creștin, folosirea puterii sfinte pentru a-i vindeca pe bolnavi și a-i elibera pe cei asupriți ar trebui să fie un lucru la fel de normal ca și cum era pentru Hristos.

Este necesar să te analizezi, asigurându-te că ai făcut tot ce ți s-a spus și că nu l-ai lăsat pe cel rău să te ademenească cu propunerile sale. Diavolul știe să-i amăgească pe cei care nu sunt fermi în împlinirea planului sfânt. Sugestiile vrăjmașului nu sună întotdeauna rău, iar unele chiar îi fac și pe cei mai smeriți să creadă că vin de la Dumnezeu. Însă, tot ceea ce contrazice Cuvântul nu vine de la Domnul, ci de la diavol.

Fără îndoială, multe lucrări ar fi putut fi realizate dacă nu ai fi lăsat ca pofta de înavuțire să-ți stăpânească inima, ca grijile vieții să-ți frământe mintea și ambiția altor lucruri să te orbească. Acestea sunt niște trucuri create de dușman pentru a-i determina pe cei mântuiți să nu-și îndeplinească datoria, ci să caute tot ce este stricător și trecător, și aici să rămână.

Cum nu s-ar lărgi Împărăția Cerurilor cu participarea efectivă a celor mântuiți! Dacă ar acorda mai multă atenție la ceea ce li se arată, ar vedea cât este de simplu și ușor să ascule de voia Domnului. Însă, cum ascultă mai degrabă de om decât pe Dumnezeu, mulți vor fi osândiți să-și petreacă veșnicia în iad. Trebuie să-ți dai un răgaz și să examinezi ceea ce ai făcut, ca să nu te pierzi pe vecie.

Aprofundează tot ceea ce Domnul ți-a dat sau arătat, închină-te Lui și fă ceea ce ți-a fost destinat. Astfel, pe lângă faptul că vei fi pe placul Celui care te-a ales în armata Sa de lucrători, vei descoperi că El este un bun Plătitor. Răsplata este pe măsura ascultării tale (Luca 6:38).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!