Mesajul zilei

14/02/2023 - ANUL BUNĂTĂȚII LUI DUMNEZEU

Încununezi anul cu bunătăţile Tale şi paşii Tăi varsă belşugul.

Psalmi 65.11

Profetul Isaia a scris despre anul plin cu bunătățile Domnului, iar Isus a menționat această revelație. Această perioadă a început odată cu venirea Fiului lui Dumnezeu. După ce a citit Cartea Legii la Capernaum, El a spus că în acea zi această profeție s-a împlinit înaintea tuturor. Timpul despre care este vorba începe pentru tine în momentul în care Cuvântul ți se dezvăluie. Din acest moment, ai acces la promisiunile Celui Preaînalt.

Anul bunătăților sfinte este încununat de Domnul cu ungerea Duhului Sfânt, prin care binecuvântările nu se manifestă doar prin realizarea a tot felul de minuni, ci și prin participarea lui Dumnezeu însuși la fiecare luptă. Când un slujitor al Celui Preaînalt, învestit cu putere de sus, merge în orice loc pentru a predica Evanghelia, este folosit așa cum au fost Hristos și apostolii Săi. Tatăl este cu cei care cred în El.

În acest an bun, cei asupriți de duhurile rele sunt eliberați, cei bolnavi, vindecați, iar celor săraci li se dă Vestea cea Bună a mântuirii. Aceste semne miraculoase dovedesc că Împărăția lui Dumnezeu nu constă în vorbe zadarnice și nici nu este întemeiată pe baza legilor oamenilor. În momentul în care Împărăția este anunțată, demonii sunt izgoniți, bolnavii, vindecați, iar păcătoșii, mântuiți.

Biserica trebuie să înțeleagă această încununare a bunătăților sfinte și să acționeze cu hotărâre pentru ca o schimbare completă să aibă loc în viața poporului lui Dumnezeu. Avem autoritate de Sus să-i eliberăm pe cei asupriți, să-i facem pe oameni să se întoarcă la Cel Preaînalt și să oferim celor rătăciți viața nouă în Isus. Am primit permisiunea de a-L reprezenta și de a-i face pe cei suferinzi să afle bunătatea Tatălui.

Toate căile lui Dumnezeu sunt unse cu untdelemn. Dacă sunt folosite corect, ne vor lumina înțelegerea. Atunci vom putea împlini voia Celui Preaînalt. De asta au nevoie oamenii pentru a birui dușmanul și pentru a arăta că există într-adevăr o diferență între cei care slujesc Domnului și cei religioși. A sluji lui Dumnezeu înseamnă a fi vindecat, eliberat, iertat și binecuvântat.

Cu uleiul care se revarsă din Țara Făgăduinței, duhul nostru se va întări și vom avea puterea lui Dumnezeu. Învigorați, putem să ne însușim tot ceea ce ne aparține în Hristos. Nu există niciun motiv să-ți dorești să te fi născut în zilele Învățătorului sau a primilor apostoli. Astăzi, ungerea ne întărește și putem face aceleași lucrări pe care le-au făcut Domnul și ucenicii Săi, sau chiar și mai mari.

În acest sens, nu mai trebuie să așteptăm ca promisiunile să fie îndeplinite. Dacă nu facem aceste minuni, ele nu vor deveni realitate, iar cei suferinzi vor rămâne în mâinile vrăjmașului. Însă, de credem că Dumnezeu este cu noi, așa cum a fost cu frații din trecut, vom face o mare diferență. Asta este ceea ce vrea Cel Atotputernic în Biserica Sa, pentru ca toată lumea să cunoască puterea Lui fără margini.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!