Mesajul zilei

16/02/2023 - IZBĂVIRE ÎNMULȚITĂ

Da, Tu mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, ochii din lacrimi şi picioarele de cădere

Psalmi 116.8

În toată Biblia, Domnul vorbește despre ceea ce a făcut pentru om prin moartea lui Isus. Deși astfel de informații abundă, cei mai mulți dintre oamenii lui Dumnezeu încă nu au învățat suficient despre autoritatea pe care o au asupra faptelor celui rău – boala, păcatul și alte ispite. Trebuie să cercetăm Scripturile, pentru că ele mărturisesc despre drepturile noastre în Hristos.

Dumnezeu nu a trimis un înger și nu a folosit un om pentru a ne mântui, ci a făcut-o prin singurul Său Fiu. Am fost eliberați de puterea întunericului și strămutați în Împărăția Fiului iubirii Sale (Coloseni 1.13). A nu crede în ceea ce Isus a realizat în numele nostru este cea mai mare greșeală pe care o poate face cineva. A face acest lucru înseamnă a fi înșelat de diavol, căci este ca și cum ai spune că Dumnezeu nu trebuie crezut și Calvarul nu a existat niciodată. Îndurare!

Din cauza păcatului originar, la care nu am participat activ, am fost condamnați să suferim în veci de veci în strânsoarea vrăjmașului, iar după moarte vom fi pierduți veșnic. Dar iubirea sfântă a biruit în inima Tatălui, aducându-ne mântuirea. Nu trebuie să permitem celui rău să ne aducă suferință în noi.

Suntem izbăviți de moarte – firea diavolului care transformă omul într-o ființă rea. Omul care nu trece prin noua naștere poate fi folosit de tatăl minciunii în cele mai groaznice pofte trupești, pentru că, față de o ispită, nu se va gândi de două ori înainte de a-i face rău aproapelui. Apoi, nu îi va păsa nici măcar de starea morală sau fizică a celui pe care l-a jignit .

Nu ai cum să accepți nicio boală, pentru că, pe Calvar, am fost eliberați de natura Satanei și de toate relele lui. Prin urmare, nu trebuie să ne închinăm în fața lui. Însă, dacă nu ne însușim ceea ce a fost făcut pentru noi când Hristos a plătit pentru păcatele noastre cu sângele Său, dușmanul va încerca să aducă totul înapoi. Atunci vom plânge de durere. Crede că ești mântuit!

În niciun caz nu putem fi de acord cu vreun rău. Dimpotrivă, suntem pe vecie izbăviți de orice lucrare a vrăjmașului. Chiar dacă ne ispitește, nu ne va ajunge, pentru că ne aflăm în afara zonei lui de operare. Ochii noștri trebuie să plângă, dar numai de bucurie, niciodată de tristețe.

În sfârșit, cei care au fost mântuiți au fost eliberați de efectele căderii. Așa că vezi ce se întâmplă cu tine. Dacă există ceva care te face să trăiești sub demnitatea ta, revendică-ți eliberarea și nu accepta să te întorci în sclavie. Pentru cel care este în Dumnezeu, singurul loc este să fie cap, nu coadă, căci totdeauna va fi sus, și niciodată jos (Deuteronom 28:13).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!