Mesajul zilei

17/02/2023 - DOMNUL NE POARTĂ ZILNIC POVARA

Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră!

Psalmi 68.19

Tot binele care există a fost făcut de Creatorul nostru, ca să ne bucurăm de el, cât și de prezența Lui. Astăzi, când cunoaștem planul sfânt, ni se deschide o nouă lume, astfel încât să ne putem îmbunătăți în orice fel. Oamenii care cunosc Adevărul, dar nu fac nimic, se află într-o situație mai rea decât cei care nu au auzit niciodată Evanghelia. Ori, este scris că Adevărul îi eliberează pe cei care îl cunosc (Ioan 8.32).

Păcatul lui Adam a adus mizerie și lipsuri omenirii, dar mântuirea a adus prilejul de a lua înapoi tot ce a fost pierdut. Înainte de cădere – dacă nu ar fi avut loc – lumea era pur și simplu ceea ce Dumnezeu hotărâse. Păcatul a adus răul și tot felul de suferință, însă, întrucât a fost desfăcut, putem crede că nicio săgeată a vrăjmașului nu va ajunge la noi, întrucât am fost iertați.

Versetul amintit mai sus vorbește mai mult decât faptul de a recupera ceea ce a fost pierdut, explicând lucrarea pe care o face Domnul în favoarea tuturor celor care Îl iubesc și Îi slujesc, fiindcă El le aduce numai binecuvântări. Cum este scris în Biblie, putem să credem pe deplin și, în același timp, să pretindem și să sperăm că toate acestea se vor împlini în viața noastră. Există mult mai multe lucruri pe care Dumnezeu le face pentru noi decât credem sau cerem noi. Este de ajuns doar să credem și să le primim.

Dacă ești mântuit, pregătește-te să fii plin de binecuvântări și ajutat mult în vremuri de nevoi. Dacă nu ai primit pe Isus ca Mântuitor, fă-o acum, pentru că, fiind un copil al lui Dumnezeu, El va împlini tot ce a promis. El este extraordinar și Îi place să facă minuni. El este Făcătorul de minuni! Pentru El, nu există niciun caz greu.

Cum Legea spune, trebuie să-ți revendici drepturile pentru a le obține. Niciun reprezentant al instanței nu va veni la ușa ta pentru a-ți spune că vreun drept ți-a fost recunoscut. Vezi ce spune Biblia și primește-ți făgăduința, pentru că Domnul nu face deosebire între oameni. Sfaturile lui Hristos cu privire la lucrările sfinte se aplică tuturor. Dacă credem, El va face lucrarea cu desăvârșire.

Cel Preaînalt spune că ne poartă povara. Însă, pentru ca El să lucreze pentru noi, este necesar să primim darurile Sale, să ne asumăm locul de copii ai Săi și să acționăm prin credință, cerând ceea ce ne aparține în Hristos. Nu superi pe Domnul pledând pentru dreptul tău, ci Îl faci fericit. El vrea ca tu să cauți cunoașterea, pentru că fără ea, tu și poporul sunteți distruși. Având credință, El va lucra.

Cel Atotputernic este Autorul mântuirii noastre, așa că nu va înceta niciodată să împlinească ceea ce I se cere după cum El a făcut sau a promis că va face pentru noi. Când simțim îndemnul Duhului Sfânt că ni se dă ceva, trebuie să fim imediat de acord cu El și să-l primim. Oamneii îndrăzneți sunt pe placul lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!