Mesajul zilei

18/02/2023 - BÂRLOAGE DE TÂLHARI

Ai în vedere legământul! Căci locurile dosnice din ţară sunt pline de bârloage de tâlhari.

Psalmi 74.20

Noul legământ al Domnului cu omenirea, făcut cu sângele lui Isus, acoperă nevoile tuturor. De-a lungul istoriei omului, Dumnezeu a făcut mai multe Legăminte pentru a ne izbăvi de cădere, dar nu au fost complete și perfecte. Mântuirea a fost atinsă odată cu moartea lui Isus și, atunci, cel mai bun și desăvârșit Legământ a luat naștere pentru ca noi să umblăm ca fii ai Domnului și să ne bucurăm de tot ce a fost cucerit pentru noi.

Acolo unde Cuvântul lui Dumnezeu nu este respectat, chiar și cei mai sfinți dintre cei mântuiți pot fi pângăriți și pot cădea în nelegiuire, pentru că nu sunt tari în credință și se lasă înșelați de viclenia vrăjmașului. Psalmistul s-a rugat cerând Domnului să dea atenție Legământului care garantează iertarea și eliberarea din imperiul întunericului. Acesta conține promisiuni minunate și ne ajută să ne întoarcem la comuniunea cu Tatăl.

Cerând Celui Preaînalt să aibă în vedere Noul Legământ, psalmistul a fost folosit de Duhul Sfânt pentru ca cei care cad să nu fie condamnați sau pierduți pe vecie. Astăzi, dacă doar ne mărturisim greșelile și credem în iertarea care ne este oferită, vom fi considerați ca și cum nu am fi greșit niciodată – cu excepția celor care abuzează de harul lui Dumnezeu și păcătuiesc cu bună știință, ispitindu-L.

Noul Legământ asigură iertare tuturor oamenilor, atâta timp cât își recunosc păcatul și îl mărturisesc Celui Preaînalt. Însă, dacă aceștia se comportă ca și cum Domnului nu-i pasă de modul lor de viață și consideră că harul îi scutește de purtarea sfântă, se înșeală amarnic. Mărturisirea rea nu aduce bucuria de a fi iertat, iar omul va rămâne sub asuprire. Isus i-a spus omului paralitic vindecat de El să nu mai păcătuiască.

Ceea ce i-a făcut pe mulți să cadă în păcat este răspândirea lucrurilor păcătoase în mass-media, precum și modul în care oamenii vorbesc, se îmbracă și chiar fac afaceri. Mare este vina celor care promovează orice fel de ispitire. Fără îndoială, aceștia vor fi osândiți din cauza celor care au căzut și au fost pierduți pe vecie. E bine să te analizezi și, dacă este cazul, să te îndrepți. Dumnezeu este drept și credincios!

În Noul Legământ, există prevederi pentru toate greșelile noastre; astfel, nu îți rămâne decât să hotărăști să nu mai fii folosit de vrăjmaș. Rugăciunile celor care sunt sinceri vor fi primite, dar cei care nu-L respectă pe Domnul, fără îndoială, nu vor primi niciodată iertare. Astfel, când vor cădea în flăcările iadului, vor căuta pocăință sau ușurare, așa cum a făcut bogatul când i-a cerut lui Avraam ajutorul, dar nu le vor găsi.

Susține-ți cauza direct cu Dumnezeu, fii sincer în a mărturisi cum ai căzut, ce ai făcut, spune ce vrei ca El să facă și împacă-te cu El odată pentru totdeauna. Nu lăsa pe mâine să iei hotărârea de a te întoarce la comuniunea cu Cel care poate să-ți distrugă trupul și sufletul în lacul care arde cu foc și cu pucioasă în veci de veci.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!