Mesajul zilei

19/02/2023 - CUM SĂ IUBEȘTI PE DOMNUL

Isus i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.

Matei 22.37

Domnul l-a folosit pe Pavel pentru a transmite un mesaj despre importanța de a iubi pe Dumnezeu (primirea și păzirea poruncilor). Apostolul a spus că-ți poți da trupul să fie ars pentru credință, dar dacă nu ai dragoste, nu-ți va folosi la nimic (1 Corinteni 13.3). A face lucrarea fără a urma sfatul sfânt este în zadar. Orice îndrumare în acest sens trebuie să vină din Ceruri.

Este zadarnic să spui în mod repetat că Îl iubești pe Domnul și îți folosești timpul, energia, înțelepciunea și orice altceva pentru a face ceea ce crezi că este lucrarea Tatălui dacă nu Îi păzești poruncile. A nu face ceea ce a poruncit El înseamnă că nu-L iubești. În lucrurile duhovnicești, chemarea trebuie să vină întotdeauna de la Dumnezeu.

În Luca 7, versetul 36, un fariseu a rugat pe Isus să mănânce la el acasă. Însă, aici a fost mai mult decât o rugăminte, căci o femeie păcătoasă a arătat mai multă ascultare față de atingerea sfântă decât Simon, gazda locului (v. 44, 45). Femeia a spălat picioarele lui Hristos cu lacrimile ei și le-a șters cu părul ei. Cât de mult i-a fost iertat, atât de mult a iubit.

Cei care sunt în Dumnezeu nu se gândesc de două ori când simt că Domnul le-a dat ceva de făcut și de îndată Îi îndeplinesc voia. Pentru că Îl iubesc, Îi păzesc poruncile. Însă, sunt oameni care nu au teamă în inimă și nici nu le pasă dacă oamenii sunt mântuiți, dacă cunosc pe Isus sau se închină vrăjmaşului. Ce fel de creștin ești tu?

Isus ne învață că oricine cunoaște voia lui Dumnezeu și nu o face va fi bătut cu multe lovituri (Luca 12:47). Fără îndoială, sunt mulți oameni care nu înțeleg de ce trăiesc plini de probleme. Chiar și suferind atât de mult, nu văd că îi dau diavolului șansa să-i chinuie. Cine păzește poruncile sfinte nu trece prin niciun rău.

Când împlinești porunca Celui Preaînalt, fă-o cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Altfel, vei face lucrarea ta, și nu pe cea a lui Dumnezeu. Atunci, lucrarea nu-ți va fi primită și îți vei fi pierdut timpul în zadar. În post, rugăciune și alte fapte făcute pentru Domnul, trebuie să-I urmăm pe deplin voia și să îndeplinim ceea ce El a poruncit cu toată ființa noastră.

Porunca care ți-a fost dată este o binecuvântare pe care nu ar trebui să o disprețuiești niciodată, pentru că El îți va da înțelegere și sfințire pentru a o împlini. Nu ne putem cruța înzestrarea, dăruirea și puterea când lucrăm ca robi adevărați. Pentru tot ceea ce Tatăl ne-a dat trebuie să-L slăvim. Astfel, vom primi și mai mult.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!