Mesajul zilei

21/02/2023 - ÎNȚELEPȚI ȘI PRICEPUȚI

Să le păziţi şi să le împliniţi, căci aceasta va fi înţelepciunea şi priceperea voastră înaintea popoarelor, care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi şi vor zice: ‘Acest neam mare este un popor cu totul înţelept şi priceput!

Deuteronom 4.6

Este o mare greșeală să nu dai poruncilor lui Dumnezeu un loc special în inima ta. Când se ocupă de orice subiect, ca și în explicarea cauzelor neînmulțirii rodului de 30, 60 și 100 de ori, preiubitul Dumnezeu ne dă îndrumări pentru a nu cădea în înșelăciunea bogățiilor, grijile vieții și dorința după alte lucruri, astfel încât să nu fim făcuți răspunzători de pierderea cuiva.

Nu lăsa nicio poruncă să cadă în uitare, ci străduiește-te să faci tot ce ți se cere, căci asta îți va face un mare bine. Dragostea Tatălui îți va oferi ocazia de a face ceva pentru lucrarea Lui. Chiar dacă, prin natura angajamentului tău, ești răsplătit, nu lăsa ca asta să te stimuleze sau să te împiedice să împlinești planul divin.

Alegerea ta de către Cel Atotputernic de a participa la realizarea lucrării Sale trebuie să fie motivul implicării tale în planul Său. Apoi, cu credința pe care El ți-a dat-o, pornește-te la drum cu bucurie și multă mulțumire, făcând așa cum poruncește El. Acest fapt simplu face ca puterea lui Dumnezeu să lucreze pentru tine; astfel, orice plan al diavolului împotriva ta nu va avea izbândă.

Nu avem altă sursă de înțelepciune și înțelegere decât faptul de a păzi și asculta porunca Domnului. Fiind uns pentru o anumită misiune, lucru ce pare simplu în ochii omului, vei vedea că jugul lui Isus este bun și povara Lui este ușoară (Matei 11,30). Dar fără ajutorul Lui, chiar și câștigarea pâinii de toate zilele este aproape de nesuportat.

Cei pierduți, când vor auzi că am îndeplinit sarcina ce ne-a fost destinată, vor ajunge la concluzia că suntem înțelepți și pricepuți. Ori, asta este ceea ce caută, dar pentru că nu se supun planului Creatorului, nu reușesc niciodată. Nu te lăsa înșelat nici de purtarea unor creștini. Cei care nu umblă în Duhul sunt supuși ispitei și, chiar dacă vorbesc ca un înger, pot fi folosiți de diavol.

Nu te lăsa amăgit de niciun sentiment. Fii cel mult un rob fără rost, dar nu rău. Când faci ceea ce ți se spune, alte lucruri ți se vor da. Când citești Biblia, fă ceea ce poruncește, și nu voia ta. Cine ascultă de Dumnezeu primește înțelepciune și înțelegere pentru a obține binecuvântarea dorită și a se împlini complet.

Ai o mare oportunitate de a fi folosit de Domnul, chiar dacă partea ce-ți revine este doar să dai un pahar cu apă rece unui frate care crede în Isus. Însă, mare atenție! Nu da apă stătută, ca să nu fii răspunzător de răul pricinuit altora. Începe-ți misiunea acum și fără întârziere, pentru că ai fost chemat la ea de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!