Mesajul zilei

24/02/2023 - CU CINE TE ASEMENI?

Vă voi arăta cu cine se aseamănă orice om care vine la Mine, aude cuvintele Mele şi le face.

Luca 6.47

Primul pas este să mergi la Isus și să recunoști cine este El și ce poate face pentru tine. Aceasta se face prin credință – încredințarea care vine în inimile noastre atunci când înțelegem ce spune Domnul în Cuvântul Său. Nu există privilegiați sau excluși, pentru că, atunci când spune: Orice om care vine la Mine, Hristos se referă la numărul mare de oameni care înțeleg ce li se spune și hotărăsc să meargă la El. Aceștia sunt cei care vor reuși în orice.

După ce mergi la Domnul, dă mai multă atenție Cuvântului; la urma urmei, după ce ai spus „da” chemării de a aparține turmei Sale, Scripturile îți vor spune ce îți lipsește pentru a fi pe placul lui Dumnezeu. Duhul Sfânt începe să te învețe voia sfântă din momentul în care asculți Cuvântul, continuând să lucreze în acest fel pentru tot restul vieții tale. Pe măsură ce crești în credință, îți vor fi date mai multe învățături.

Când înțelegi întreg mesajul Domnului, examinează ceea ce ți se arată și meditează la el. Doar cei care ascultă ce spune Dumnezeu sunt gata să acționeze cu înțelepciune. Apoi, când un puhoi de lucruri rele ți se va ivi în cale să te doboare, îl vei putea înfrunta. Însă, dacă nu ai fost atent la lecție, nu vei ști cum să acționezi și atunci casa îți va fi luată de ape.

După ce ai aflat ceva despre puterea pe care o ai la dispoziție și misiunea în Dumnezeu, începe să faci ceea ce ți s-a descoperit, pentru că aceasta dovedește că iubești pe Isus. Nu vei fi tras la răspundere pentru că nu ai făcut ceea ce nu ți s-a spus, dar din momentul în care înțelegi ce a dezvăluit Tatăl, responsabilitatea este numai a ta. Dacă nu îți asumi ceea ce îți revine, când va veni Judecata, vei fi condamnat ca un slujitor rău și neglijent (Matei 25,26-30).

Principiul folosit de Cel Preaînalt este de a-i cinsti pe cei care Îl cinstesc. În această afirmație, există un fapt foarte important: cine primește porunca de a face un anumit lucru, dar nu se supune, dovedește că nu acordă nici cea mai mică atenție lui Dumnezeu. Prin urmare, oricât cât de mult te-ai ruga pentru o binecuvântare, nu vei primi răspuns. Cel care nu reușește să împlinească porunca sfântă se exclude de la lucrările Celui Preaînalt, deoarece necredința lui Îl împiedică să-i vină în ajutor.

Cel ce își propune să împlinească poruncile Domnului nu trebuie să acționeze de la sine, ci sub îndrumarea Duhului Sfânt. A căuta îndrumarea lui Dumnezeu este ca și cum ai săpa până dai de pământ tare. După ce l-ai găsit, trebuie să intri în luptă pe baza a ceea ce ți-a arătat Tatăl. În bătălia spirituală care urmează, vrăjmașul va trimite vânturi și vijelii care vor aduce ape mari, dar asta nu va putea zdruncina casa trainică.

Cei ale căror hotărâri nu se supun îndrumărilor Celui Preaînalt vor cădea la pământ, deoarece nu sunt înrădăcinați în Stâncă. Așadar, ceea ce spun, hotărăsc și fac slujitorii zeloși ai lui Dumnezeu, pe baza a ceea ce învață de la El, nu se va pierde niciodată. Cei smeriți reușesc, pentru ca așa Își călăuzește cel Atotputernic poporul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!