Mesajul zilei

25/02/2023 - PRIETENI AI LUI ISUS

Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.

Ioan 15.14

Este aproape de necrezut ca Mântuitorul, ființa lui Dumnezeu care a creat toate lucrurile, să se ofere să fie Prietenul nostru. Este prea frumos pentru a fi adevărat, nu-i așa? Dar, de fapt, El și-a propus să fie Prietenul nostru; astfel, obținem cea mai mare binecuvântare după mântuire. Cu prietenia lui, nu vom pierde nicio bătălie și, în același timp, Îi vom fi pe plac în toate.

Spunând că numai Domnul este Dumnezeu (Deuteronom 4.39), Biblia nu face publicitate ieftină Creatorului, ci arată că Autorul Vieții este desăvârșit în toate aspectele, inclusiv în bunătate. După ce ai câștigat prietenia Lui, viața ta nu va duce lipsă de nimic. Dacă crezi că ai împlinit poruncile, dar viața nu-ți este bună, mai ai cel puțin o poruncă de împlinit: să nu dai prilej diavolului (Efeseni 4,27).

Un prieten este o ființă specială pe care ne-am dori, fără îndoială, să o avem printre semenii noștri, dar adevărul este că acest lucru a devenit imposibil. Un prieten este cineva care iubește dezinteresat și, chiar dacă am exagerat cu ceva, nu ține cont de asta, ci, cu dragoste, ne călăuzește către înțelepciune. Un prieten nu ne trădează, nu ne dezamăgește și nici nu ne face rău.

Condițiile pentru a te bucura de prietenia lui Hristos nu sunt greu de îndeplinit. Când împlinim ceea ce ni s-a poruncit, El începe să ne ajute drept avans la moștenirea noastră. În scurt timp, vom primi multe înzestrări. Niciun preț nu va fi prea mare pentru ca să ne bucurăm de prietenia Lui. Doar cineva atât de special ca Domnul ne-ar face prietenii Săi.

Un alt fapt de care trebuie să fim conștienți este că Isus nu va porunci niciodată ceva imposibil sau care nu ne-ar aduce binecuvântări. Toate poruncile sunt simple și ușor de respectat. Dar aveți grijă să nu lăsați vrăjmașul să interfereze în prietenia voastră cu Mântuitorul, sugerându-vă că poruncile Sale nu trebuie respectate; la urma urmei, dacă se întâmplă asta, pierderea va fi mare, pentru că veți pune capăt celei mai bune prietenii pe care ați putea-o avea.

Când îndeplinim poruncile Învățătorului, descoperim că El este înaintea noastră, deschizând cu pașii Lui calea pe care trebuie să o urmăm. Deci, de ce să nu credem în El și să-L lăsăm să ne ducă acolo unde vrea El? Isaia a spus că Mesia, care nu credea că copiii Săi vor fi necredincioși, a fost chinuit de suferința lor și, prin urmare, a devenit Mântuitorul lor (Isaia 63:8,9). Nu fi necredincios, ci fă lucrarea Domnului!

Cei care sunt prieteni cu Fiul lui Dumnezeu nu vor pierde niciodată acest titlu, decât numai dacă Îl fac de rușine fugind de lupte. Așadar, nu contează în ce parte a bătăliei ai fost pus; luptă cu toată puterea pe care o ai, căci Hristos este în locul pe care El l-a rânduit pentru tine. El te așteaptă, iar când va veni vremea luptei, El îți va acoperi capul cu ungerea Sa. Mântuitorul este minunat, nu-i așa?

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!