Mesajul zilei

26/02/2023 - ÎMPLINITORII PORUNCILOR

Un cuvânt spune Domnul, şi femeile aducătoare de veşti bune sunt o mare oştire.

Psalmi 68.11

Cel Preaînalt a pregătit totul pentru ca poporul Său să-I împlinească planul. Prin urmare, atunci când El vorbește, trebuie să facem ceea ce ni s-a poruncit. Pentru ca voia lui Dumnezeu să se împlinească, El vrea ca marea oștire cerească să fie gata, așteptând doar reacția noastră. Pe măsură ce urmăm îndrumările Lui, vom fi conduși în pace către biruința totală. Nu există niciun motiv să ne temem de minciunile vrăjmașului.

Lupta ta poate fi grea, dar asta nu înseamnă că te-ai putea lăsa stăpânit de nereușită. Cum Dumnezeu este desăvârșit și atotștiutor, alegându-te, El te-a înzestrat cu capacitatea de a asculta perfect poruncile Sale. Domnul este mai mare decât toate forțele întunericului care sunt trimise să te atace; prin urmare, fii mereu credincios și gata să faci ceea ce El îți dă ca misiune.

Cuvântul care iese din gura Celui Preaînalt vine cu putere să facă ceea ce a fost poruncit; prin urmare, este o mare greșeală să încetezi de a lupta în luptele lui Dumnezeu. La urma urmei, El Însuși va fi înainte și, dacă cooperăm cu El, totul va merge conform planului Său. Este imposibil ca cel care crede în Cel Preaînalt să fie făcut de rușine sau să se întoarcă cu mâna goală, căci Domnul nu îngăduie niciodată așa ceva.

Nu fă marea greșeală a efraimiților, care, chiar și înarmați de Cel Atotputernic, au dat înapoi, fugind de vrăjmaș în ziua luptei. Acest fel de atitudine aduce rușine Domnului și îi dă vrăjmașului plăcerea de a ne împiedica să împlinim poruncile și să fim astfel părăsiți. Prin urmare, acopere-te cu toată armura care ți se dezvăluie și mărșăluiește cu fermitate pentru a-l înfrunta și învinge pe cel care te amenință.

Oricare ar fi bătălia ce a izbucnit împotriva ta, Dumnezeu este Ajutorul tău. Când îți dă Cuvântul, o mulțime de îngeri ies să te ajute; însă, este necesar să nu fii cuprins de vreo spaimă sau frică. Văzând pe diavol venind să te chinuie, Tatăl ceresc Își mărește puterea pentru a-ți da biruința. Taina pentru ca puterea lui Dumnezeu să lucreze pentru tine este să vorbești în Numele lui Isus, dând glas Cuvântului.

Iadul poate trimite demoni specializați în anumite rele să te distrugă; însă, dacă ești în Domnul, având încredere în ceea ce El spune și promite să facă, nu va trebui să lupți, ci să vezi ce va face El pentru tine. Domnul știe planurile diavolului și capacitatea lui de luptă împotriva vieții tale. Însă, diavolul nici pe de parte nu bănuiește puterea pe care ți-a dat-o Dumnezeu.

Când ești atacat de vrăjmaș, nu uita că bătălia nu este a ta, ci a Domnului; de aceea, nu va trebui să lupţi, ci să stai în picioare și de neclintit în făgăduinţa lui Dumnezeu, aşteptând mântuirea pregătită de El. Pentru a lupta în luptele Celui Preaînalt, există o singură condiție: să crezi în ceea ce spune El și să determini că așa se va întâmpla, și El va face restul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!