Mesajul zilei

28/02/2023 - TEMEIURI PENTRU A SLĂVI PE DOMNUL

Voi vesti îndurările Domnului, faptele Lui minunate, după tot ce a făcut Domnul pentru noi! Voi spune marea Lui bunătate faţă de casa lui Israel, căci i-a făcut după îndurările şi bogăţia dragostei Lui.

Isaia 63.7

Mulți oameni nu înțeleg că ar trebui să slăvească măiestria de a face binele care vine de la Domnul. De aceea, atunci când au nevoie de ajutor, nici nu-și amintesc că El nu tăgăduiește și Îi place să facă minuni. Este necesar să propovăduim Evanghelia, să-i învățăm pe oameni să se bucure de aceste vremuri în care Dumnezeu caută oameni care să-I slujească cu adevărat. Este necesar să ne trezim, pentru că credința în Isus are puterea de a distruge orice rău.

Cât de tristă nu este viața celor care nu știu ce a făcut Creatorul pentru ei și nici că El i-a împuternicit să facă aceleași lucrări pe care le-a făcut Isus. Chiar dacă omul aparține unei biserici bune, unde are prieteni și oameni minunați, atunci când va veni necazul, nu va putea scăpa de el. Voia Tatălui este ca toți să fie biruitori în toate.

Faptele slăvite ale Domnului trebuie să fie îndeplinite în numele celor care cred în Cuvânt și vor să trăiască bine. Însă, nimic nu se va face de către cei care dau înapoi și nu acordă importanța cuvenită acestei Ființe speciale care ne-a iubit atât de mult de Și-a trimis singurul Său Fiu să moară în locul nostru. Lipsa credinței îi împiedică să participe la slava sfântă. Trezeşte-te! Sunt multe lucruri pe care le pierzi.

Cel Preaînalt ne-a dat tot ce ține de viață și smerenie (2 Petru 1:3). Dacă nu știai asta, cercetează Scripturile și vezi că tot ce are nevoie omul pentru a trăi bine și respecta pe Domnul i-a fost dat. Domnul respectă pe cel care Îi slujește și Îi dă prilejul să acționeze în numele lor. Cum ești înaintea Celui Atotputernic: un religios habotnic, un delăsător, un necredincios sau practicant al Cuvântului?

Casa lui Israel la care se face referire în versetul amintit este Biserica lui Isus și, de asemenea, descendenții lui Iacov. Însă, atâta timp cât nu se întorc la Cel care a făcut Legământul cu Avraam, vor continua să aibă multe probleme. Chiar dacă sunt moștenitori ai făgăduinței, nu pot lua parte la ea prin necredință. De ce să iubești plăcerile de zi cu zi și să disprețuiești ceea ce are toată puterea să-ți schimbe viața?

Dumnezeu dorește să folosească aceeași bunătate arătată israeliților, de-a lungul istoriei lor, în numele urmașilor lor și al tuturor celor care, deși nu sunt descendenți din Avraam, cred în lucrarea mântuitoare a lui Isus. Nu rata ocazia de a te împăca cu Cel Preaînalt. Ia hotărârea acum și fii mântuit.

Îndurările Domnului sunt nesfârșite și nu-I lipsește nicio înzestrare. Cei asupriți pot striga către Dumnezeu, pentru că El a promis că le va răspunde. Oricine ai fi, primește pe Mântuitor și bucură-te de o viață plină de belșug.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!