Mesajul zilei

01/03/2023 - EL S-A FĂCUT MÂNTUITORUL LOR

El a zis: „Negreşit, ei sunt poporul Meu, nişte copii care nu vor fi necredincioşi!” Şi astfel El s-a făcut Mântuitorul lor.

Isaia 63.8 – ARA

Ce are Domnul în minte când face ceva în numele nostru nimeni nu știe, dar este, fără îndoială, important. El nu l-ar face pe om ca pe un lucru obișnuit, ci ca pe o ființă care ar participa activ la scopul Său veșnic. Prin urmare, Creatorul ne-a făcut așa cum este El. Chiar dacă acum nu-I înțelegem măreția, când vom ajunge în Rai, Îl vom vedea așa cum ne vede El pe noi.

Prețuirea Domnului pentru noi este mare, deoarece, fiind creați după chipul și asemănarea Lui, avem un rol important de jucat în lucrarea Sa. Ca Dumnezeu, El S-a pus în mișcare pentru a-Și face împlinită voia. În creația noastră au fost implicate cele trei ființe ale Sfintei Treimi, lucrând la fiecare amănunt, ceea ce s-a întâmplat și în procesul mântuirii noastre.

Odată cu căderea, soarta ni s-a schimbat. Astfel, Isus S-a sacrificat în numele nostru pentru că El nu a uitat că noi suntem poporul Său. Nu am cerut să fim creați, dar pe măsură ce aflăm ce a avut El în minte pentru noi, ne străduim cu bucurie să-I îndeplinim dorința. Oamenii neascultători, cei care nu se pleacă în fața Adevărului, vor plăti un preț mare în viitor, deoarece nu va mai fi o a doua șansă.

Domnul așteaptă să ne îndeplinim misiunea cu succes. Prin urmare, nu te lăsa niciodată purtat de ispita de a renunța sau de a nu face ceea ce poruncește El, pentru că nu ești al altuia decât al Lui - Planificatorul și Realizatorul vieții - care nu trebuie să fie înșelat de creatura Sa. Mare atenție la diavol! El va face orice pentru a-ți lua fericirea veșnică.

Când nu am mai avut nicio șansă de a ne lua locul în Domnul, inima Lui a bătut cu putere din pricina noastră și El a creat planul mântuirii. Acum, dușmanul nu poate să ne despartă de Dumnezeu, cel puțin numai dacă nu colaborăm cu această ființă demnă de dispreț. Mântuirea noastră a fost realizată. Pur și simplu acceptând ceea ce a făcut Isus în numele nostru, suntem una cu Domnul și astfel suntem izbăviți.

Crezând că El este Mântuitorul nostru, putem fi siguri că așa va fi pe vecie, pentru că darurile Sale sunt de netăgăduit. Astfel, vom fi veșnic alături de El, ascultând de voia Lui. De aceea, fă tot ce este posibil, dar conform Cuvântului. Nu încerca să scornești ceva de ca și cum Dumnezeu ți-ar spune lucruri noi. Tot ceea ce vrea El este ca noi să facem ceea ce este în Scripturi.

Nu este bine să încetăm de a crede și face ceea ce ne poruncește El, căci, ascultând de El, primim înțelepciune și cunoaștere. Nerespectând acest lucru sau neacordând atenție unei porunci, oricât de mică, nu vei reuși să obții lucrul de care vei avea cea mai mare nevoie pentru a nu te supune dușmanului și a-ți îndeplini misiunea cu laudă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!