Mesajul zilei

02/03/2023 - ÎNGERUL CARE ESTE ÎNAINTEA FEȚEI LUI I-A MÂNTUIT

 În toate necazurile lor n-au fost fără ajutor şi Îngerul care este înaintea Feţei Lui i-a mântuit; El Însuşi i-a răscumpărat, în dragostea şi îndurarea Lui, şi necurmat i-a sprijinit şi i-a purtat în zilele din vechime.

Isaia 63.9

Sprijinul Domnului este constant și complet: El vine întotdeauna să ne rezolve problemele. Însă, cum nu acordăm atenție acestui fapt și, de multe ori, nu strigăm după ajutor, El este tulburat de neliniștile noastre. Cu toate acestea, El este bucuros să ne ajute în toate cele. Noi suntem, însă, stăpâniți de înșelăciunea bogățiilor, îngrijorările acestui veac și dorința altor lucruri (Matei 13,22).

Dumnezeu Își respectă regulile și, prin urmare, chiar dacă ceva ne face rău, dar dorim să-l avem, El nu ne va putea împiedica să cădem în păcat, ci doar ne poate avertiza asupra acestui lucru. La primul semn al prezenței vrăjmașului și a relelor lui, trebuie să strigăm către Cel Atotputernic să ne ajute.

Cel Preaînalt nu i-a dat voie lui Adam să mănânce fructul interzis, dar acesta se simțea atât de sigur încât nu L-a ascultat. Astăzi s-a întâmplat același lucru. Prin urmare, nu sunt puțini cei care cad în păcat și se depărtează de Domnul. Fiecare avertisment dat de Domnul ar trebui să primească atenția noastră, pentru că El nu ar spune nimic care să nu fie adevărat. Crede-mă, iadul este un adevărat pericol!

Afirmația: „El a trimis îngerul dinaintea Feței Lui” înseamnă că Domnul a fost împreună cu copiii lui Israel, sub forma unui mesager ceresc, pentru a-i mântui și a-i duce la un sfârșit fericit. Dumnezeu este prezent în Cuvântul folosit pentru a vă avertiza asupra unei greșeli. Prin urmare, a urma cu atenție ceea ce ți s-a spus înseamnă a-L respecta. Primind înștiințarea, Îi vei mulțumi.

Israeliții din istorisirea menționată mai sus au fost mântuiți prin iubirea și îndurarea lui Dumnezeu. La fel, dacă ar fi să se considere neprihănirea noastră, nu am obține ajutorul de Sus. Însă, când El folosește aceste două atribute, nimic nu-L poate opri. De fiecare dată când Cuvântul îți vorbește inimii, înțelege revelația ca și cum l-ai îmbrățișa pe Cel Preaînalt.

Această promisiune este astăzi mai vie și mai puternică decât în ziua în care a fost rostită de Isaia, pentru că vorbea despre veacul nostru, în care Domnul ar fi prevăzut totul pentru a-I fi copii. Acum, nu există nicio piedică pentru ca lucrarea desăvârșită să fie realizată în orice om. Asumă-ți calea în Hristos și fii biruitor.

Suntem răscumpărați, scoși din împărăția întunericului și călăuziți de puterea și înțelepciunea Celui Atotputernic, pentru a trăi fericiți, liberi și desăvârșiți înaintea Feței Lui. Nu așteptați ziua când El va veni pentru a ne elibera. În acest moment, putem și trebuie să ne folosim autoritatea pentru a pune capăt oricărei lucrări a celui rău.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!