Mesajul zilei

03/03/2023 - PEDEAPSA GREA A NEASCULTĂRII

 Dar ei au fost neascultători şi au întristat pe Duhul Lui cel sfânt, iar El li S-a făcut vrăjmaş şi a luptat împotriva lor.

Isaia 63.10

Este cel mai rău lucru să lăsăm păcatul neascultării să ne stăpânească inimile. Dacă se întâmplă, tot ceea ce facem va fi împotriva noastră și în zadar. Oricine cade în păcat trebuie să-l mărturisească Domnului și, în unele cazuri, celui pe care l-a necinstit, spunând tot ce s-a întâmplat și motivul pentru care a făcut acea faptă, pentru a fi iertat.

Satana cunoaște pericolul de a se răzvrăti împotriva planului ceresc; așa că încearcă să ne convingă că a trăi în deplină sfințenie nu este bine și ar trebui să ne permitem să facem ceea ce ne place. Dacă îl ascultăm, vom fi îndepărtați de Dumnezeu și, atunci, nu ne va rămâne decât să așteptăm Ziua Judecății, când ne vom auzi trista sentință.

Domnul ne îndrumă să trăim o viață sfântă pentru binele nostru. Din acest motiv, El ne învață să ne respectăm aproapele și să nu ne dedăm purtărilor indecente sau nerespectoase, pentru că, prin ele, dușmanul va fi stăpân pe voința și viața noastră. Fără îndoială, cel care a greșit și nu s-a pocăit plătește un preț mult prea mare pentru că nu a ascultat de îndemnul Celui Preaînalt. Ori, iertarea ne redă libertatea.

Duhul Sfânt nu trebuie niciodată supărat, pentru că fără ajutorul Lui, nu putem rezista ispitelor rele ale diavolului. Misiunea Duhului Sfânt trebuie să ne călăuzească în tot Adevărul (Ioan 16:13); de aceea, trebuie să fim atenţi la ceea ce ne spune El, căci astfel Îi vom fi pe plac. El este Celălalt Mângâietor (Ioan 14:16), cu aceeași esență și structură ca Isus, deoarece altfel am fi suferit pierderi.

A ști că unele dintre purtările noastre ni-L pot face pe Domnul dușman și a prefera de a le face chiar și în aceste condiții este culmea nebuniei. De ce să disprețuiești Ființa care este iubire? Cine nu ține cont de prietenia lui Dumnezeu se predă Satanei, care nu este decât ură. Cei care se abat de la calea Adevărului sunt iresponsabili. A lăsa viața pentru moarte este de neînțeles.

Cine se îndepărtează de Cel Preaînalt se apropie de diavol, care are dreptul de a asupri - fura, ucide și nimici - un astfel de om (Ioan 10.10). Cu toate acestea, cei care se apropie de Domnul vor vedea că El va lupta în numele lor. La semnul oricărei ispite, chiar dacă pare întemeiată, strigă și spune totul milostivului Dumnezeu. Ca Tată, El te va ajuta. Fă totul pentru a nu cădea în păcat, căci paguba va fi incomparabilă.

Hotărârea este în mâinile tale. Dacă ești neascultător, vei fi asuprit în toate privințele; însă, de vei fi ascultător, vei avea prietenia și iubirea Celui care te-a creat și care îți dorește bunăstarea. Atitudinea este a ta și nimeni nu o poate schimba. Duhul Sfânt te va ajuta să nu deschizi ușa celui rău. Prin urmare, ascultă glasul lui Dumnezeu, primește și trăiște dragostea Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!