Mesajul zilei

05/03/2023 - CERERE AUZITĂ

Dă-ne ajutor în necaz, căci zadarnic este ajutorul omului.

Psalmi 108.12

David a considerat drept necaz toată suferința care a venit asupra umanității din cauza căderii. Până la păcatul lui Adam, lumea era perfectă. Dumnezeu a creat totul în mod armonios și l-a așezat pe om în Grădina Raiului pentru a cultiva și îngriji acel pământ. Dar în loc să-și câștige pâinea cea de toate zilele, acesta s-a lăsat înșelat de ispita care o amăgise pe Eva. Prin neascultare, a deschis astfel ușa celui rău.

Împăratul lui Israel a fost folosit ca proroc când a scris versetul amintit, cerând ca, în lucrarea de răscumpărare, să fie dat ajutor pentru ca toată lumea să poată scăpa de necazuri. Într-adevăr, rugăciunea lui a fost făcută după ce o revelație a Celui Preaînalt i-a fost trimisă în inimă. Prin urmare, a primit răspuns. Ar trebui să acționăm la fel de fiecare dată când Dumnezeu ne vorbește.

Prorocul Isaia a scris, de cel puțin două ori, că necazurile noastre au fost rezolvate de Ajutorul trimis de Domnul prin singurul Său Fiu. La naștere, Isus a știut de ce a venit. Ca ființă care alcătuiește Treimea, El a ajuns să fie mișcat de neliniștile noastre și nu există suferință umană pe care să nu o fi cunoscut. Prin urmare, nu îngădui nicio lucrare rea ​​în viața ta.

Respectă ce spune Biblia despre motivul pentru care Isus a suferit din cauza suferinței noastre. Nu susține nicio lucrare a celui rău în ceea ce privește sănătatea, familia și alte domenii ale vieții, pentru că Hristos a luat-o asupra Sa. Acum ai o temelie pe care să-ți construiești credința și să te ridici împotriva ispitelor și încercărilor. Acum poți și trebuie să-ți asumi tot ce este al tău și să te eliberezi de orice asuprire.

Nu-ți pune credința în doctrinele și preceptele omului. Ceea ce vine de la om nu are capacitatea de a te elibera. Cu un singur cuvânt și cunoașterea Scripturilor, te poți desface de jugul satanic. Încrede-te în Biblie și, când simți că credința îți inundă sufletul - iar dovadă în acest sens, bucuria te va cuprinde -, poruncește ieșirea răului și crede că asta se va întâmpla, chiar dacă simptomele continuă.

Nu lăsa ca vrăjmașul să te țină în robie. Acesta va încerca să se târguiască, făcându-te să crezi că nu trebuie să „deranjezi” pe Domnul cu atâtea cereri, că o mică durere nu este un lucru atât de rău, iar o ispită ți-ar putea îmbunătăți căsătoria. Nu cădea în această capcană, deoarece el caută alte Eve și alți Adami care să-i dea crezare.

Acesta este cel mai bun moment pentru a alunga răul care te atacă. Orice ar fi sau oriunde s-ar afla, ceartă-l și spune-i să plece. Înfruntă orice ispită rea. Ai grijă! Diavolul se poartă ca un comerciant necinstit, oferindu-ți ceva în schimbul libertății tale. Fii de neclintit în ceea ce ai învățat de la Dumnezeu și trăiește liber!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!