Mesajul zilei

06/03/2023 - LUMINA ȘI BUCURIA

Lumina este semănată pentru cel neprihănit şi bucuria, pentru cei cu inima curată.

Psalmi 97.11

A înțelege cine este Dumnezeu, planul Său și cum să folosești puterea Sa este una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le poate primi omul. Aceasta dovedește și că ești un împlinitor al Cuvântului și nu un om religios, care nu știe unde vrea să meargă sau ce vrea de la Creator. Credința în Isus nu este ceva de care ne vom folosi în viitor când vom ajunge în Rai, ci acum, în orice moment, îndeplinind planul lui Dumnezeu.

Cine are lumină și umblă în ea nu se poticnește nici ziua, nici noaptea. Deși mulți nu văd nicio ieșire sau soluție la problemele lor, cei luminați de lumina Domnului știu ce să facă în fiecare situație. Cei care nu au înțelegere de la Dumnezeu sunt gata să participe la lucruri care, pe lângă faptul că sunt rele pentru cei buni, îi fac să piardă mult.

Înțelegerea este oferită celor care urmează Biblia și se străduiesc să urmeze exemplul lui Isus. Creștinul are o singură misiune aici pe Pământ: să se lase folosit de Cel Atotputernic în împlinirea planului Său. Cu toate acestea, trebuie să cerceteze Scripturile pentru îndrumare sigură pentru a ști ce vrea Dumnezeu să facă. De exemplu, dacă propovăduitorul nu are un plan dat de Domnul, nu va face lucrarea cea bună în apostolia sa.

Bucuria este un element de bază pentru a sluji Domnului. Însă, chiar dacă creștinul se străduie din răsputeri să dea tot ce-i mai bun pentru a fi pe plac Domnului, chiar privându-se de lucrurile bune create de El pentru plăcerea și bunăstarea lui, nu-și va putea atinge scopul propus. Fără prorocire – revelația voii lui Dumnezeu – poporul este fără frâu (Proverbele 29.18). Cu toate acestea, știind care este scopul Lui, credinciosul va avea reușită.

Cel ce se lasă purtat de răutate va vedea că și-a făcut mult rău, căci vrăjmașul își poate împlini dorințele rele în el. Această ispită i-a determinat pe mulți oameni să creeze scurtături pentru a ajunge în locul indicat de Dumnezeu, ceea ce este o mare greșeală. Cel mai bun lucru este să fii credincios față de ceea ce ți-a fost destinat, pentru că Cel Preaînalt îi va recunoaște pe cei care respectă porunca pe care au primit-o de pe buzele Sale.

Nu există nimic mai bun decât să fii drept cu inima. Dacă este necesar, este bine să refuzi orice beneficiu care nu își are originea în Adevăr, deși mulți profită de el. Domnul nu scrie niciodată drept cu cuvinte strâmbe și nici nu Se lasă batjocorit. Cine seamănă o sămânță care nu vine de la Dumnezeu, va culege ceea ce nu este bun. Doar cei care fac voia Lui sunt biruitori.

Având lumină, nu te vei împiedica de niciunul dintre obstacolele puse de cel rău în fața ta și, cu bucurie, îți vei asuma ceea ce spune Cuvântul, pentru că, urmând îndrumarea Domnului, vei vedea că El este înaintea ta pentru a înfăptui ceea ce ți s-a revelat. Nu înceta niciodată de a căuta planul sfânt și puterea de a-l îndeplini. Să știi că important nu este doar să faci voia Domnului, ci și să o faci cum dorește El.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!