Mesajul zilei

07/03/2023 - MĂRTURISIRE INEXISTENTĂ

Niciun locuitor nu zice: ‘Sunt bolnav!’ Poporul Ierusalimului capătă iertarea fărădelegilor lui.

Isaia 33.24

Nu supărăm oare pe Domnul în îndeplinirea lucrării care L-a costat foarte mult, spunând, prin atitudinile noastre, că vorbele Lui au fost exagerate? Mulți oameni ne cred fanatici când spunem că oricine trăiește în adevărată comuniune cu Tatăl ceresc – crezând și bucurându-se de Evanghelie – nu va cunoaște niciun rău. Cu toate acestea, Cuvântul spune exact asta.

Lucrarea făcută de Isus pe Calvar nu este un petic pus pe o haină ruptă, ci ceva de mare importanță pentru fericirea noastră; la urma urmei, am fost iertați de păcate. Prin urmare, nu ar trebui să facem nimic atunci când un gând necurat, negativ sau rău ne vine în minte. Trebuie să trăim sub îndrumarea biblică; altfel, oricât de mult ne-am dori să stăm departe de faptele rele ale diavolului, nu vom putea.

Copiii lui Israel au fost instruiți să nimicească toate națiunile din țara Canaanului (Deuteronom 7:1-3); cu toate acestea, deși știau cine este Autorul poruncii, au lăsat în viață mai mulți locuitori, care, mai târziu, au devenit adevărați spini pentru ei. La fel fac și cei care se dedau ispitelor, crezând că nu este nevoie să se abțină cu totul de la orice rău. Acești oameni trăiesc plini de probleme.

Vezi ce este în neregulă cu inima ta, dorințele tale, felul în care vorbești și răspunzi oamenilor și mai ales când nu iei în seamă cuvintele din Biblie. Dumnezeu este desăvârșit și nu va fi niciodată depășit de noutăți - care, în fiecare veac, cuceresc lumea - și nici nu Se va schimba. Cine vrea să meargă lângă El trebuie să fie atent la cuvintele Lui și să nu se lase niciodată înșelat de minciunile diavolului.

Cel Atotputernic a făcut lucrarea desăvârșită, dar, la fel ca Adam, am mâncat din fructul interzis, pentru că credem că nu este nimic rău în a pofti ceva, a ne gândi la ceva necurat și a face ceea ce El a interzis cu strictețe. Tot ce ne spune Dumnezeu este pentru bunăstarea și siguranța noastră, ca să nu cădem în mâinile celui rău. Există binecuvântări în respectarea legilor sfinte.

Nu înțelegem că atunci când renunțăm la ceva pentru dragostea lui Hristos și a Evangheliei, primim de 30, 60 și 100 de ori mai mult, împreună cu prigoniri și lupte care necesită deseori rugăciune și post (Marcu 10,30). Cei care sunt ascultători și gata să împlinească dorințele Tatălui nu vor fi niciodată dezamăgiți; dimpotrivă, ei vor avea succes și vor fi fericiți în lucrarea Lui. Aceștia sunt oamenii de care Cel Atotputernic are nevoie.

Ce ai făcut cu acest adevăr? Poți să spui că ești vindecat? Sau ai mărturisit că nu înțelegi pe Domnul? Ori, cei care nu fac cum a poruncit El trăiesc cu „spini” în jurul lor. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va face totul (Psalmi 37:5).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!