Mesajul zilei

09/03/2023 - DOUĂ MOTIVE DE CEA MAI MARE IMPORTANȚĂ

Și am auzit despre credinţa voastră în Hristos Isus şi despre dragostea pe care o aveţi faţă de toţi sfinţii.

Coloseni 1.4

Colosenii au demonstrat două virtuți care l-au făcut pe apostolul Pavel să-și cheme lucrătorii ca să se roage pentru ei, deoarece luau în serios porunca lui Isus de a avea credință în Dumnezeu și de a se iubi unii pe alții. Astfel, au făcut ca faptele lor să fie atât de lăudate încât până și experimentatul Pavel s-a rugat pentru ei, mulțumind lui Dumnezeu și cerând să fie pătrunși de cunoașterea voii sfinte.

În mod normal, Biserica, atunci când se hotărăște să împlinească porunca Domnului, se gândește doar la cei rătăciți, uitând că, de multe ori, sunt și frați care suferă pentru că nu înțeleg ce le este pregătit în Hristos. Este necesar să-i învățăm că Isus a venit să ne dea viață din belșug și să ne arate ce să facem pentru a ne bucura de lucrările pregătite pentru noi.

Trebuie să le reamintim celor ce nu au fost mântuiți până la capăt că credința nu trebuie să fie motiv de laudă, ci să fie folosită pentru ei și toți oamenii, mântuiți sau nu. Mesajul pe care trebuie să-l dăm lumii este desăvârșit, deoarece rezolvă toate problemele și aduce binecuvântare umanității.

Ori, cei mântuiți sunt oameni speciali, pentru că au auzit și au primit chemarea lui Dumnezeu. Dacă îi învățăm să-și însușească binecuvântările, vom face bine și lor și nouă, pentru că odată ce au crescut în credință, vor putea fi folosiți pentru a ne ajuta. Adevărul este că ar trebui să aflăm mai multe daruri duhovnicești și apoi să le împărtășim altor creștini. Astfel, vom îndeplini voia sfântă.

Este drept să faci fapte de caritate – să dăruiești dragostea lui Dumnezeu – săracilor din lume; însă, nu trebuie să-i uităm pe cei care sunt frați în credință. Este trist când cineva stă lângă un frate care nu are aceeași înțelegere cu el și nu dă măcar un pahar

facem unuia dintre micuții care cred în Isus, Îi facem Domnului (Matei 25,40).

Cel ce a aflat dragostea Tatălui trebuie să o dea și altora, împlinind, astfel, legea Evangheliei. Nu am ajuns la cunoașterea adevărului pentru a forma aparte grupul celor binecuvântați, căci scopul este să-i facem și pe frații și surorile noastre să se bucure de rezultatele minunate pe care ni le-a adus credința în Isus. Darurile Duhului Sfânt trebuie folosite pentru a-i ajuta pe cei rătăciți, dar mai ales pe cei mântuiți.

Când auzim despre un om care crește în harul lui Dumnezeu ajutându-i pe alții, ar trebui să ne rugăm pentru acesta, căci, fără îndoială, a descoperit secretul mântuirii și împlinirii legii lui Hristos. Dacă este posibil, ar trebui să ne rugăm pentru el ca să fie complet și desăvârșit în îndeplinirea datoriilor creștine. Acest lucru bucură pe Tatăl nostru.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!