Mesajul zilei

10/03/2023 - NU-ȚI PIERDE DEMNITATEA!

Ocara îmi rupe inima şi sunt bolnav; aştept să-i fie cuiva milă de mine, dar degeaba; aştept mângâietori, şi nu găsesc niciunul.

Psalmi 69.20

Vrăjmașul va folosi toate mijloacele pentru a te îndepărta de Hristos. Astfel, nu vei fi o amenințare pentru el sau o binecuvântare pentru alții. Dacă te supui jignirilor celui rău, nu vei avea putere să înfrunți luptele și, în scurt timp, vei fi de acord cu minciuna diavolului că nu există mântuire pentru tine.

Fiecare atac rău la care te supui te face din ce în ce mai slab. Apoi, în scurt timp, vei fi stăpânit de cel ce aduce suferință. Acest lucru este groaznic, dar puțini creștini sunt conștienți de acest fapt. Astfel, vrăjmașul găsește întotdeauna o modalitate de a-i ataca. Cei care cunosc Adevărul, dar nu îl folosesc, fac mai rău decât cei care nu au auzit niciodată de el.

Este în zadar să aștepți să găsești un om care să fie în comuniune cu Dumnezeu, ca să poți fi mântuit. Dacă nu dai Cuvântului prioritate în viața ta, rugăciunea altuia nu-ți va rezolva problema. În consecință, atacurile diavolului vor crește în așa măsură încât inima îți va slăbi chiar și în fața celei mai simple probleme.

Credința altuia nu are cum să te ajute dacă nu ești atent la ce spune Dumnezeu despre tine. Acesta este un secret pe care nu trebuie să-l uiți niciodată, pentru că îți va aminti că puterea ta este în Cel Atotputernic. Apoi, oricât de grea ar părea situația, nu vei tremura și nu vei crede că ești prea slab sau incapabil să o rezolvi.

Un frate în credință te va putea ajuta doar dacă ești cu el înaintea Domnului. Dacă nu există o înțelegere reciprocă, cu siguranță nu veți merge împreună și nici nu veți ajunge înaintea Lui. Chiar dacă unul este hotărât să-și asume ceea ce îi aparține prin dreptul veșnic în Hristos, nimic nu va rezulta din asta. Numai când amândoi sunt de acord în Numele lui Isus, lucrarea este înfăptuită (Matei 18.19).

Adevărații mângâietori sunt cei care slujesc Domnului, așa cum spune Cuvântul. Chiar și așa, ambele părți trebuie să fie de acord între ele. După cum putem vedea, recolta Stăpânului necesită lucrători serioși care ajung la o înțelegere comună între ei.

Nu îngădui să-ți pierzi demnitatea, deoarece, când ai fost mântuit, ai devenit părtaș la Trupul lui Hristos și, când ai fost botezat în Duhul Sfânt, ai devenit templu lui Dumnezeu. Prin urmare, nu accepta să trăiești cu mai puțin decât ceea ce spune Domnul în Cuvântul Său. Hotărârea ta îți va oferi victoria sau te va afunda mai adânc în suferință.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!