Mesajul zilei

11/03/2023 - O MARE PRIMEJDIE ÎI PÂNDEȘTE PE TOȚI

Adaugă alte nelegiuiri la nelegiuirile lor, şi să n-aibă parte de îndurarea Ta!

Psalmi 69.27

Cei care nu se pocăiesc de faptele lor rele s-ar putea să închidă ușa Raiului asupra lor înșiși. Apoi, când vor fi gata să plece la cele veșnice sau dușmanul este pe cale să-i atace, nu vor mai simți credința care să-i determine să se împace cu Domnul. Nu ar trebui să trăim un minut fără a fi prieten cu Cel Preaînalt, pentru că nu avem cum ști când ne va veni timpul.

Omul care continuă în greșeală, va crede în scurt timp că ceea ce Cuvântul interzice este îngăduit. Astfel, nu va înțelege de ce ar trebui să renunțe la căile rele. Numai cei care se pocăiesc (și caută iertarea cu rugăciuni, posturi și lacrimi) sunt capabili să se întoarcă și să o ia de la capăt pe calea ascultării și respectului. Nu vă lăsați păcăliți de ușurința pe care o predică mulți, ci slujiți lui Dumnezeu în mod responsabil.

Faptul de a adăuga alte nelegiuiri semnalează că ceva nu este în regulă. Calea păcatului se deschide tot mai mult celor care nu respectă pe Dumnezeu și încetul cu încetul se dedau vrăjmașului. O minciună „nevinovată” pentru a obține un câștig mai mare, un gând necurat care îți dă plăcere și dorință, sau faptul de a râvni la ce este al aproapelui tău și alte asemenea fapte te vor duce în prăpastia veșnică.

Imediat după păcat, dacă nu există mărturisire, mulți oameni nici măcar nu vor realiza că nu este bine să păcătuiești. La început, lucrurile vor continua așa cum au fost dintotdeauna. Vrăjmașul, din cauza unei greșeli pe care ai făcut-o, ți-ar putea provoca pagube groaznice, dar nu o face imediat, pentru că scopul lui este mai mare: nimicirea ta. Dacă ai căzut, fugi înapoi la Domnul sau pregătește-te de ce e mai rău.

Când ușa neprihănirii este închisă, nu are rost să bați pentru a cere Domnului să o deschidă. Acum, este timpul să avem untdelemnul pentru a fi pregătiți de Nunta Mielului, pentru că atunci când El va veni și va închide porțile cerești, nu va fi nimeni care să le deschidă. Prin urmare, profită de acest moment și te împacă cu Cel Preaînalt, umplându-ți lămpile. Ai fost ales pentru viața veșnică în Isus. De ce să riști? Împacă-te chiar acum!

Cei care continuă în păcat nu vor cunoaște niciodată lucrarea de iertare care a fost făcută pentru ei pe cruce. Așa că atunci când umanitatea va fi despărțită în două grupuri, oricât de mult ai vrea sau te-ai strădui să ajungi la grupul cel bun, nu vei reuși. În bunătatea nemărginită a harului Său, poți fi curățat de toate greșelile, poți primi pe Duhul Sfânt și fi de folos în mâinile Celui Preaînalt.

Străduiește-te să fii unul care adaugă sfințenie la sfințenie, neprihănire la neprihănire, fapte bune la fapte bune. Astfel, nu va exista nimic care să te facă să pierzi intrarea în Împărăția lui Dumnezeu. Ținta ta ar trebui să fie fericirea ta veșnică, și nu acumularea de bunuri sau slăvirea omului pentru ceva făcut. Trezeşte-te! Dacă te rătăcești, nu există a doua șansă, iar când îți vei da seama că nu a meritat, soarta nu ți se va schimba.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!