Mesajul zilei

12/03/2023 - CÂND ISPITA BIRUIE

Grăbeşte, Dumnezeule, de mă izbăveşte! Grăbeşte de-mi ajută, Doamne!

Psalmi 70.1

Această rugăciune a împăratului David este după modelul celei căreia Domnului Îi face plăcere să răspundă, pentru că a fost făcută după voia sfântă. Faptul că este consemnată în Biblie înseamnă că toți cei care trec printr-o situație dificilă pot striga și primi răspuns. Aceasta dovedește că David era sigur că cererea lui va primi răspuns, pentru că s-a rugat pentru ceea ce Dumnezeu i-a spus inimii.

Când treci prin vreun necaz sau simți apropierea unei ispite, strigă imediat la Domnul, și nu lăsa pentru mai târziu. Dacă pierzi atingerea sfântă, tu vei fi responsabil pentru orice suferință din viața ta. Nu permite ca nimic să te implice sau să te facă să cazi în lațul celui rău, pentru că nenorocirea îți va fi mare. Dacă acesta „strânge nodul”, vei vedea că nu a fost bine să nesocotești darul lui Dumnezeu.

Scopul Celui Preaînalt este să te izbăvească de minciunile diavolului. După ce te-a analizat, vrăjmașul pregătește o capcană pentru a te prinde și a te avea în mâinile lui. Ori, Domnul, care este Atotștiutor, nu vrea să trăim sub influența celor răi, ci sub iubirea Lui. Știind acest lucru, David nu a pierdut timpul, rugându-se pentru ajutor. Fă la fel!

A nesocoti cuvintele Domnului este o nebunie. Lăsându-te să fii folosit de dușman, prefăcându-te că nu-I înțelegi mesajul, ai făcut să se năruiască zidul de protecție din jurul tău și atunci demonul te poate chinui. Scăparea este să strigi, mărturisindu-ți greșeala voită sau nu, fiind sincer și crezând că ai fost iertat. Prin împlinirea a ceea ce ți s-a poruncit, pe lângă faptul că ești binecuvântat, ești pe placul Tatălui.

Nu da răgaz inimii până nu vei întâlni pe Domnul, care este milostiv. Ai nevoie de Dumnezeu mai mult decât îți poți imagina; însă, nu este suficient să crezi că ești prieten cu El, ci este necesar să-L ai ca Mântuitor și să faci voia Lui. Primește orice cunoaștere pe care ți-o dă El prin Cuvânt; în felul acesta, Îl vei avea mereu lângă tine și te vei bucura de binecuvântări.

Profită de darurile Sale și roagă pe Dumnezeu să se grăbească să te elibereze, pentru că, așa cum un val cheamă alt val, a lasa pe mâine poate fi prea târziu. Vezi unde ai greșit și mărturisește totul Domnului. Apoi rămâi ferm în credință și nu te lăsa călăuzit de nimic altceva decât de învățăturile Bibliei. Oricine aude Cuvântul poate să audă pe Cel Preaînalt. Făcând asta, credința îți va pătrunde inima și vei avea puterea de Sus.

Orice lucrare reușită de diavol în viața ta demonstrează că ai căzut în greșeală de ceva vreme și, prin urmare, acesta a reușit să te ispitească până în punctul în care te-ai comportat așa cum a dorit. Dumnezeu poate și va șterge păcatul tău acum dacă îl mărturisești și renunți la el. Așa că nu pierde timpul, pentru că Domnul s-a grăbit să te ajute. Cel Preaînalt dorește cu nerăbdare să-ți schimbe soarta, dar hotărârea este a ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!