Mesajul zilei

14/03/2023 - PAȘII IZBĂVIRII

Scapă-mă în dreptatea Ta şi izbăveşte-mă! Pleacă-Ţi urechea spre mine şi ajută-mi.

Psalmi 71.2

Cei care obțin izbăvirea în neprihănirea Domnului nu sunt niciodată făcuți de rușine. Chiar dacă ai greșit mult ascultând de diavol, harul sfânt îți dă puterea de a nu te considera incapabil de a face ceea ce poruncește Cel Preaînalt. Această neprihănire este mai mare decât toate fărădelegile tale; prin urmare, poți obține iertarea și te poți purta ca și cum nu ai păcătuit niciodată.

Orice lucrare făcută în neprihănirea lui Dumnezeu nu trebuie să primească adăugiri sau îmbunătățiri. Să știi că vei nemulțumi pe Domnul dacă îl lași pe diavol să se manifeste. Orice păcat pe care l-ai săvârșit și care te-a pus sub stăpânirea vrăjmașului trebuie mărturisit. Astfel, vei fi curăţat de Cel Preaînalt şi nu va trebui să dai nici cea mai mică importanţă asupririi celui rău.

Pe lângă faptul că îți ceri mântuirea, fă și altceva: roagă-L să-ți dea calea de scăpare. După ieșirea din Egipt, israeliții nu au mai auzit limba acelei națiuni și nici nu mai simțeau biciul egiptean pe spinare, dar au continuat să-și amintească de gustul condimentelor. Din acest motiv, în mai multe rânduri, le-a lipsit usturoiul, ceapa și alte ierburi aromatice folosite acolo. Nu lăsa ca vechiul tău sine să te facă să tânjești după robie.

Amintirea vremurilor adulterului și prostituției te poate face să vrei să te întorci la vechea practică. Chiar dacă nu-ți asumi asta public, astfel de amintiri pot fi folosite în momentele tale intime, pentru a te stârni și arunca din nou în brațele diavolului. Însă, cu Domnul lucrând pentru tine, conform neprihănirii Sale, nu vei fi stăpânit de această ființă rea.

Toți oamenii trebuie iertați, pentru a putea scăpa de cei care i-au făcut să greșească. Însă, dacă nu strigă către Dumnezeu ca să facă asta și nu ascultă ceea ce este în inimile lor, vor continua să fie chinuiți de greșelile trecutului. Ori, lucrarea Domnului este completă pentru cei care urmează procesul pocăinței scris în Biblie.

Când ceri ceva Tatălui, fă-o din toată inima și ai încredere că El a răspuns, chiar dacă simptomele sau ispitele continuă zile în șir. Pentru a obține alinarea durerii sau curățirea sufletului, încrederea în Domnul este fundamentală. Oricine nu crede ceea ce spune Cuvântul dovedește că nu are încredere în Cel Atotputernic. Izbăvirea ta trebuie să fie imediată și completă.

După ce ai gustat din iertarea și mântuirea Domnului, fă din El Locuința ta puternică. Chiar dacă cel rău se luptă din răsputeri să te readucă în cuibul lui, fiind în Domnul, nu vei fi mișcat nici măcar un milimetru către diavol. Oricine a fost slobozit de Hristos este cu adevărat slobod (Ioan 8:36). Trăiește pururea în adevărata slobozire a Domnului !

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!