Mesajul zilei

16/03/2023 - FĂCÂND SINGUR LUCRAREA

„Eu singur am călcat în teasc şi niciun om dintre popoare nu era cu Mine; i-am călcat astfel în mânia Mea şi i-am zdrobit în urgia Mea; aşa că sângele lor a ţâşnit pe veşmintele Mele şi Mi-am mânjit toate hainele Mele cu el.

Isaia 63.3

Lucrare cea mai mare din istorie a fost făcută de Isus fără ca nimeni să fie cu El pentru a-L ajuta, în afară de Tatăl. Aceasta ne servește drept lecție, pentru că atunci când primim o misiune, trebuie să o îndeplinim. Dacă nu ți s-a dat un ajutor, mergi singur și fă cu credință și dăruire ceea ce ți s-a spus. Dumnezeu cel desăvârșit nu ar trimite niciodată pe cineva fără a-l echipa cu uneltele necesare pentru o asemenea întreprindere.

Unul dintre trucurile diavolului pentru a ne împiedica să ne luăm locul în Hristos și să facem ceea ce ni se spune, cum ar fi propovăduirea mântuirii familiilor noastre și eliberarea de problemele care ne năpădesc, este să ne facă să ne simțim părăsiți în lupte ca să nu le biruim. Ei bine, Cuvântul care ți-a fost dat are puterea de a împlini porunca sfântă cu excelență. Așa că nu te lăsa păcălit de diavol.

Isaia a prorocit exemplul pe care Fiul lui Dumnezeu avea să-l dea pentru noi, despuindu-l pe diavol de autoritatea pe care o luase de la om, vorbind despre ceva realizat numai de El. Cu aproximativ 700 de ani mai târziu, această revelație s-a împlinit așa cum îi spusese Dumnezeu. Cuvântul trimis ție va face ceea ce ți s-a spus. Prin urmare, nu considera niciodată imposibil de îndeplinit porunca Domnului, ci du-te și fă-ți partea.

Nu contează dacă pastorul nu te ajută să îndeplinești porunca Domnului, dacă soțul nu crede ca tine sau dacă nimeni nu te ia de mână. Dacă ai încredere în Cel Preaînalt, mergi cu îmcredere înainte, căci vei câștiga. Ai grijă să nu faci pe adevăratul Dumnezeu un mincinos. Dacă El ar spune ceva care nu s-ar întâmpla, responsabilitatea pentru eșec ar fi a Lui. Însă, dacă nu crezi, responsabilitatea este a ta.

Prorocul a realizat descrierea unei bătălii pentru a explica cum să lupți cu Dumnezeu înainte, spunând că El a călcat pe vrăjmaș în mânia Sa și apoi l-a zdrobit în urgia lui. Cel Atotputernic a vrut să-l pedepsească pe diavolul care l-a înșelat pe om, luându-i astfel puterea dată umanității. În același mod, trebuie să ascultăm de voia Tatălui și să ne îndeplinim misiunea așa cum a făcut-o Isus.

Versetul citat spune că sângele a pătat veșmintele sfinte ale lui Hristos, simbolizând că și ale noastre trebuie să poarte semnul biruințelor obținute. Important este să facem lucrarea din toată inima și așa cum poruncește Cuvântul. Cei care nu ascultă de sfaturile biblice, pe lângă faptul că disprețuiesc poruncile lui Dumnezeu, vor trebui să dea socoteală pentru greșelile lor.

Hainele noastre sunt veșmintele pe care le obținem ascultând Cuvântul, dobândind înțelegerea a ceea ce suntem și ce putem face – credința în Dumnezeu – ungerea Duhului Sfânt și dreptul de a folosi Numele lui Isus. Când înțelegi ce trebuie să faci, împlinește porunca sfântă. Atunci vei vedea că este ușor să slujești Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!