Mesajul zilei

18/03/2023 - CLAUZE ÎN LEGĂMÂNT

Doamne, nu mă pedepsi cu mânia Ta şi nu mă mustra cu urgia Ta.

Psalmi 6.1

David a înțeles că un legământ este expresia voinței a doi sau mai mulți oameni, iar cel pe care Dumnezeu l-a făcut cu omul nu era diferit. Prin bunătatea Sa, Domnul ne permite să introducem anumite puncte pe care dorim ca El să le îndeplinească pe lângă ceea ce El ne-a promis înainte. Dar pentru că suntem limitați, trebuie să cerem ajutorul Lui. Astfel, vom avea un tratament diferențiat, respectând limitele în care El acceptă să ne ajute.

Psalmistul nu a vrut să fie mustrat de mânia lui Dumnezeu, pentru că știa că nu va putea împlini ceea ce i se cere fără ajutorul sfânt. Chiar și așa, ar putea greși la un moment dat; prin urmare, nu voia să cadă în mâinile vrăjmașului. Dacă a trebuit să fie mustrat, nu a vrut să fie prin mânia Celui care este desăvârșit în toate. Așa că psalmistul a implorat un tratament diferit.

Împăratul Israelului știa că Cel Preaînalt este puternic în toate și, dacă Își folosea mânia sau dacă dădea voie diavolului să-l atingă – așa cum s-a întâmplat în cazul lui Iov –, suferința lui ar fi mare. Astfel, simțind că poate cere Domnului orice, chiar și cu privire la vreo pedeapsă pe care ar putea-o primi, a rugat să nu fie pedepsit cu mânia sfântă și, fără îndoială, a fost ascultat.

Când primești o misiune, spune Celui Preaînalt că o vei îndeplini, dar ai nevoie de îndrumarea Lui pentru a ști când și cum să o realizezi. Spune apoi că vei avea nevoie de unelte, deoarece, de unul singur, nu poți lucra într-un mod care să-I placă Lui. Ca Tată, Lui îi place să Se îngrijească de copiii Săi. Răi fiind, știm să dăm lucruri bune copiilor noștri, astfel încât Domnul ne va da cu atât mai multe.

Este bine să ceri sfatul cu dragoste, pentru că mulți oameni au spus că Dumnezeu învață prin durere. Unii au spus asta fără să știe de unde vine și au acceptat o anumită suferință pentru că, după cum se spune, sunt învățați prin durere. Cum Dumnezeu este bun și desăvârșit, El știe să dea cele mai bune lecții de iubire, milă și smerenie. Însă, dacă cineva iubește blestemul, să se pregătească, pentru că va avea ceea îi place.

Ori, să fii învățat prin iubire este întotdeauna mai bine. Chiar și în lucrurile simple, când credem că putem decide singuri, vrăjmașul vine cu lăcomia lui. Apoi, pe neașteptate, vom cădea în capcanele sale. De ce să nu ceri ca dragostea lui Dumnezeu să fie modul prin care El să te învețe și să primești o pedeapsă care să nu folosească mânia Sa?

Cine este rob trebuie să depindă în toate de domnul său, iar al nostru este Domnul domnilor, cel mai puternic. Prin urmare, faptul că suntem învățați și călăuziți de El ne garantează un succes absolut. Folosind ceea ce Dumnezeu ne arată ne va face mult bine. Ori, dacă suntem colaboratorii Săi, de ce să nu avem parte de ocrotirea Sa în mod reciproc? A Lui să fie slava! Amin!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!