Mesajul zilei

19/03/2023 - PUTERI SLĂBITE

Ai milă de mine, Doamne, căci mă ofilesc! Vindecă-mă, Doamne, căci îmi tremură oasele.

Psalmi 6.2

Dacă vrem să trăim în sfințenie și pe placul Domnului, trebuie să câștigăm bătăliile vieții, care de multe ori ne lasă fără vlagă. Oricât de mult ne luptăm pentru a fi scutiți de vina altora, nu reușim întotdeauna; apoi, atitudinea multora, în care avem încredere, ne dezamăgește mult. Cât de trist este să pregătești pe cineva să slujească lui Dumnezeu și apoi să vezi acel om cum o ia spre poarta cea largă, așa cum a făcut Dima (2 Tm 4.10).

În orice situație deznădăjduită, în care simți că nu ai procedat bine sau nu l-ai mustrat îndeajuns pe cel care a dat semne că se va abate, intră în rugăciune și spune-i Domnului totul. După ce ai strigat, așteaptă, căci în același timp sau puțin mai târziu El te va călăuzi prin Cuvânt. Odată primită îndrumarea sfântă, acționează după cum ai fost călăuzit. Este mai bine să stai pe roșu o jumătate de oră decât pe galben o viață întreagă.

Nu te învinovăți niciodată pentru păcatul altora, decât dacă ai fost cauza unei astfel de purtări greșite. Însă, dacă ai scăpat de o pierdere mai mare, mulțumește lui Dumnezeu că te-a cruțat și te-a ferit de o cădere care te-ar fi făcut să suferi mult. Fiecare om va fi sărat cu foc (Marcu 9:49) și de aceea ai fost „dus în pustie” pentru a fi ispitit de diavol. Însă, dacă nu ai căzut, bucură-te că ai trecut încercarea.

Este mai bine să fii batjocorit decât să faci pe viteazul și să-ți faci de lucru cu cel rău, căci diavolul stă în spatele tuturor ispitelor, și nu Domnul (Iacov 1:13). Dacă ai căzut, mărturisește lui Dumnezeu și împacă-te cu El. Însă, dacă ai fost doar ispitit, chiar dacă ai fost declanșatorul situației, faptul că nu ai cedat demonstrează că Dumnezeu a fost de partea ta și te-a păzit. Așa că bucură-te, căci mâna sfântă va continua să stea asupra ta.

În orice moment de slăbiciune, sfatul este să te rogi pentru îndurare și cu siguranță Domnul îți va răspunde prompt. Așa că nu-ți lăsa inima să slăbească, scornind tot felul de povești și dând vina pe oricine. În schimb, luptă pentru a te întări și fă ceea ce Dumnezeu ți-a arătat. Biblia spune că Isus a fost ispitit în toate, dar nu a răspuns la nicio ofertă a celui rău (Evrei 4.15).

Cei care greșesc au obligația de a-și mărturisi fapta lui Dumnezeu și apoi să o îndrepte, spunând adevărul celor pe care i-au înșelat. Acţionând astfel, îți vei elibera sufletul de cel rău, care te-a făcut să cazi în capcană, folosindu-se de vreo viclenie cu încuviințarea ta. Mai mult decât o purtare bună, a se elibera de asupritor este o datorie pe care cei implicați într-o greșeală trebuie să o îndeplinească pentru binele lor.

Dacă puterile îți sunt slăbite, poți dezvolta comportamente sau boli pe care nu ți le-ai dori niciodată; de aceea, cere Domnului să te vindece și urmeză sfaturile Lui. Chiar dacă totul pare a fi greu, nu-ți pierde nădejdea, pentru că, așa cum slăbiciunea dă naștere relelor, tăria în lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu în tine te va izbăvi de vrăjmaș.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!