Mesajul zilei

22/03/2023 - JUDECATA ESTE RÂNDUITĂ

Scoală-Te, Doamne, cu mânia Ta! Scoală-Te împotriva urgiei potrivnicilor mei, trezeşte-Te ca să-mi ajuţi şi rânduieşte o judecată!

Salmo 7.6

David s-a rugat ca Dumnezeu să Se ridice ca să-l ajute. La urma urmei, așa cum avem puterea de a acționa, și Domnul este stăpânul voinței Sale și, când El se ridică, ceva grozav are loc. Când Domnul Se scoală să lucreze, El va spune ce este de făcut celui care Îi cere ajutorul. Dacă omul ține seama de îndrumarea sfântă, va avea parte de ajutorul Său. Dacă nu o face, scăpând de orice poticnire, El nu va putea lucra.

Pentru David, era necesar ca Cel Atotputernic să se ridice în mânia Lui, pentru că vrăjmașul nu numai că trebuia mustrat, ci și înfruntat cu putere. Astfel, el va fi eliberat de forța care era gata să-l distrugă. Când îl mustri pe cel rău, fii ferm și curajos! În spatele unui demon care se preface a fi copil, un om bun sau care plânge cerându-ne să nu-i facem rău, se află un duh rău.

Împăratul lui Israel dorea mai mult. Pentru el, Domnul ar trebui să se ridice împotriva urgiei asupritorilor săi. Cum aceștia vroiau să-l înfrunte, era necesar ca răspunsul să fie pe măsura răului plănuit. Dă lui Dumnezeu toată libertatea de a Se înălța pe Sine pentru a veni în ajutorul tău și vei vedea demonul care te atacă fugind cu disperare. Diavolul lucrează atunci când credința nu este prezentă. Pintre religioși, el se poartă după cum dorește.

Nu subestima niciodată amenințările vrăjmașului, ci, pe măsură ce devii conștient de ele, alungă-le folosind Numele lui Isus. Când simți că ceva este rău, determină-i distrugerea completă. Nu te implica în niciun plan rău, căci dacă o faci, așa cum valul cheamă un alt val, vei avea probleme în cel mai scurt timp. Folosește făgăduința pe care ai primit-o de la Dumnezeu și niciun rău nu îți va sta înainte.

Vrăjmașul a venit să fure, să omoare și să distrugă (Ioan 10:10). Dacă găsește ușa deschisă, se va furișa înăuntru. Dacă Numele Domnului nu este invocat, cel rău îți poate pune capăt vieții în câteva zile sau ore. Când te rogi, cere ca lucrarea să fie făcută pe măsura atacului. Dumnezeu nu-Și va cruța puterea pentru a-Și ajuta poporul. Fără îndoială, El, care are totul din belșug, iese la luptă cu mult mai mult decât este necesar.

David a vrut mai mult! El a vrut ca Cel Preaînalt să se ridice pentru el. Simțea că atacul vrăjmașului era mai mult decât o simplă vizită, în care avea să sufere puțin. Dușmanul vrea ca fiii lui Dumnezeu să fie distruși, deoarece reprezintă o mare amenințare pentru împărăția lui. Nu-l lăsa să-și îndeplinească scopul necurat în tine.

Psalmistul amintește despre judecata care a fost rânduită și care se găsește în Scripturi. Oricine se roagă sub călăuzirea Duhului sfânt primește răspunsul promis - eliberare completă din orice lucrare a celui rău. Cum judecata a fost rânduită, îți poți exercita autoritatea asupra forței răului și astfel nu vei fi făcut de rușine. Asumă-ți ceea ce este al tău!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!