Mesajul zilei

23/03/2023 - ȘEZÂND LA ÎNĂLȚIME

Să Te înconjure adunarea popoarelor şi şezi mai sus decât ea, la înălţime!

Psalmi 7.7

După ce a vorbit despre cele trei fronturi pe care trebuie să le atacăm în lupta noastră împotriva forțelor răului, David a spus că Dumnezeu va fi înconjurat de adunarea popoarelor. Trebuie să facem cunoscută slava Celui Preaînalt, pentru ca toți suferinzii de pretutindeni să-L caute și să se odihnească la picioarele Lui. A evangheliza înseamnă a face cunoscută Buna Vestire despre ceea ce El a făcut și face pentru toți cei care I se supun. Recunoscători, mulți Îl vor înconjura.

A pleca într-o misiune sfântă doar cu cuvinte proprii nu va aduce beneficii Împărăției lui Dumnezeu. Oamenii de peste tot sunt la fel ca oamenii care trăiesc în țările Lumii celei dintâi. Nu trebuie să ne fie frică să propovăduim Adevărul, căci fără el, nimeni nu va fi mântuit. A nu împlini îndemnul Domnului de a face cunoscută Evanghelia (Marcu 16.15-18) înseamnă neascultarea Lui.

În Psalmul 7:6, s-a spus că trebuie să pregătim lupta în trei fronturi, primul fiind acela de a face pe Cel Preaînalt să Se ridice în mânia Lui. Poți să-L faci să se ridice în dragoste, dar asta nu are rost în lupta împotriva puterilor întunericului care îi ține pe oameni în păcat. Cei pierduți au nevoie de dragostea lui Dumnezeu, dar aceștia trebuie să-L vadă scăpându-i de minciunile lui Satana. În felul acesta se vor dărui lui Hristos.

În cel de-al doilea front, trebuie să facem pe Domnul să se înalțe în noi împotriva furiei adversarilor noștri. Când dușmanul se întoarce împotriva cuiva, o face cu toată puterea. Pentru că suntem după chipul și asemănarea Domnului, cel rău ne urăște. Dacă cineva își face propria voie, nu va ajuta niciodată pe nimeni. Dar dacă Tatăl este slăvit în inima ta, vei putea învinge pe ispititor.

În cel de-al treilea front, psalmistul cere Celui Preaînalt să Se scoale pentru el, căci trebuia să facă judecata pe care El a poruncit-o pentru ca să ia în stăpânire ceea ce îi aparține, să pună diavolul la locul lui și să-și asume tot ce i-a rânduit Dumnezeu. Cerând ca Cel Preaînalt să Se trezească pentru noi, vom primi puterea de a-l înfrunta pe cel rău și de a-l birui. Fără îndoială, El vrea să facem asta. Altfel, nu l-ar fi inspirat pe David pentru a vorbi despre asta în Biblie.

După ce lucrarea va fi făcută așa cum a rânduit Dumnezeu, mulțimile vor iubi pe Domnul, slujindu-I din toată inima. Mai mult, vom fi folosite în așa fel încât mulți oameni vor veni la noi pentru a fi binecuvântați. Așadar, cu cât dăm mai mult din ungerea cu care suntem acoperiți, cu atât primim mai mult. Lucrarea este făcută în noi și, odată cu aceasta, putem fi trimișii lui Dumnezeu înaintea oamenilor, credincioși sau nu.

Văzând credința oamenilor în El, Domnul se va întoarce să stea la înălțime, ceea ce nu înseamnă că El se va ascunde de noi, pentru că cuvântul înălțime, înseamnă în acest context locul pe care El l-a avut dintotdeauna. Însă, pentru că am fost prost învățați, L-am pus la același nivel cu falșii proroci, creatori ai celor mai diverse religii. Domnul vrea să facă din nou lucruri mărețe printre noi.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!