Mesajul zilei

24/03/2023 - NOUA VIAȚĂ

Trezeşte-te, trezeşte-te! Îmbracă-te în podoaba ta, Sioane! Pune-ţi hainele de sărbătoare, Ierusalime, cetate sfântă! Căci nu va mai intra în tine niciun om netăiat împrejur sau necurat.

Isaia 52.1

Mântuirea realizată de Isus, pe lângă faptul că este bună și completă, este viața adevărată. Cu toate acestea, majoritatea creștinilor care pretind că sunt născuți din nou nu au înțeles ce înseamnă. Prin urmare, au trăit ca și cum plinătatea spirituală ar fi o născocire. Fără îndoială, aceștia pierd multe, iar cel mai rău lucru este că trec prin suferință crezând că aceasta este voia sfântă.

Trebuie să învățăm să trăim înaintea lui Dumnezeu și prin rugăciunea noastră trebuie să-I cerem să ne trezească, pentru că suntem adormiți, fără să înțelegem ce înseamnă să fim mântuiți și să fim mădulare ale Trupului lui Hristos. Ori, ca și copii ai Domnului, avem acces la tot ce este al Lui și la ceea ce Isus a cucerit prin moartea Sa.

Trebuie să ne trezim pentru a trăi noua viață pe care, după învierea lui Hristos, omenirea o are acum la dispoziție. Nu este religie, ci o comuniune vie și perfectă cu Cel Preaînalt. Dacă acest lucru ți se întâmplă, nu vei fi niciodată stăpânit și nici biruit de forțele răului. Diavolul nu va mai avea stăpânire asupra vieții tale.

Haine frumoase ne-au fost dăruite, dar nu le purtăm. Oamenii nu știu nimic despre asta și, atunci când înfruntă un atac rău, se trezesc fără autoritate. Prin urmare, vrăjmașul îi învinge și îi face să-i poarte povara grea și plină de suferințe. Însă, mântuirea pe care a realizat-o Învățătorul este completă. Acum, ne putem ruga ca voia sfântă să se facă pe Pământ așa cum este în Ceruri.

Fiind îmbrăcată cu haine sfinte, Biserica Domnului este de nebiruit în lupte. Autoritatea, puterea și alte înzestrări pe care Dumnezeu le-a dat poporului Său vor face din fiecare membru al Trupului Domnului un slujitor adevărat și puternic. Nu-L putem compara pe Cel Atotputernic cu ceea ce omul crează sau își imaginează. Revelațiile Cuvântului trebuie să fie pentru duhul nostru, așa cum hainele sunt pentru trupul nostru.

Ierusalimul, Biserica Domnului, este sfânt și, ca atare, trebuie să trăiască. Chiar dacă dușmanul își folosește abilitățile pentru a încerca să-l învingă, fiind împodobit cu haina pe care i-a dat-o Dumnezeu, nu va ceda niciodată atacurilor celui rău. Prin urmare, nu te învrednici de ocară făcând, în lucrarea lui Dumnezeu, ceea ce crezi tu că este corect, ci îmbrăcă-te cu ceea ce El ți-a dat în Cuvânt și vei fi slăvit.

Porunca ce nu vine de la Domnul nu trebuie primită în inima ta. Cunoaște-ți drepturile și obligațiile în Hristos Isus. Îmbracă-te în slavă și vei fi întotdeauna biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!