Mesajul zilei

26/03/2023 - CEI RĂSCUMPĂRAȚI DE DOMNUL

Astfel, cei răscumpăraţi de Domnul se vor întoarce, vor veni în Sion cu cântări de biruinţă şi o bucurie veşnică le va încununa capul; îi va apuca veselia şi bucuria, iar durerea şi gemetele vor fugi.

Isaia 51.11

Toți oamenii au păcătuit și au început să fie călăuziți de duhul care lucrează în copiii neascultării, ceea ce îi face să facă cele mai rele greșeli. De aceea toată lumea trăiește suferind și plângând. Cu toate acestea, când suntem eliberați de Isus, nu mai trebuie să ne supunem capriciilor celui rău, ci să ne întoarcem la Dumnezeu cu bucurie și multă laudă. Fie ca Tatăl să fie întotdeauna slăvit prin mulțumiri.

Soarta omului ar fi fost să-și petreacă veșnicia în iazul cu foc și cu pucioasă, dar Cel Preaînalt l-a iubit într-atât încât a lăsat pe singurul Său Fiu să moară în locul lui, eliberându-l de puterea vrăjmașului și ridicându-l ca fiu şi împreună-moştenitor cu Isus. Moștenitorul este un succesor, un continuator al lucrării. Cu siguranță, există multe motive pentru care să avem o față veselă și recunoscătoare Domnului.

Întoarcerea noastră la Dumnezeu trebuie să fie un lucru glorios; la urma urmei, prețul plătit pentru mântuirea noastră a fost mare. Nu poate exista tristețe sau doliu în drumul nostru către cer. Nu putem lăsa, nici măcar pentru o singură zi, ca tristețea să ne schimbe înfățișarea și să ne facă să aducem o mărturie proastă. Suntem un popor eliberat, care a fost strămutat de la întuneric la lumină și umblăm alături de Mântuitorul – oamenii neînfricați, puternici și biruitori în toate privințele.

Domnul ne asigură că întoarcerea noastră va fi cu o bucurie veșnică ce ne va încununa capul. Vezi cum ai mers pe drumul de întoarcere. Cel ce nu crede în Dumnezeu și nu face ceea ce poruncește Îl face mincinos, iar asta este foarte grav. Nu lăsa nimic să umbrească strălucirea mântuirii binecuvântate realizate de Isus pentru noi. Cei rătăciți trebuie să vadă că nu mai suntem robii suferinței.

Această afirmație a Celui Preaînalt este adevărată și se adresează celor născuți în casa sfântă. Când cineva va aduce un alt mesaj, spunând că vom ajunge în Canaanul ceresc cu lacrimi și suferință, văzându-ne că ne bucurăm de condiția dată de Dumnezeu Bisericii Sale, cu siguranță, se va schimba. Fie ca slava Domnului să strălucească și odată cu ea nu vei mai aduce mărturie mincinoasă.

Cel Preaînalt spune că cei chemați vor fi călăuziți într-un mod minunat și vor ajunge la fericire. Nu te răzvrăti și nu umbla în păcat. Vorba trebuie să-ți fie pozitivă, rugăciunea trebuie să-ți fie cea a credinței, iar strigătele tale trebuie să provoace atât de multe neplăceri celui rău încât, disperat, va fugi de tine.

Lucrarea Domnului trebuie făcută în noi în așa fel și cu atâta glorie încât tristețea și plânsul să nu facă parte din noi. Apoi, toți cei care ne vor vedea vor dori să fie cu noi, fiindcă nu vor mai vedea niciodată așa ceva. Dacă ascultăm de Tatăl, mulți vor fi aduși în Hristos prin exemplul nostru.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!