Mesajul zilei

27/03/2023 - DRAGOSTE NEPIERITOARE

Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul, care are milă de tine.

Isaia 54.10

Două lucruri importante sunt promise de către Domnul pentru bunăstarea noastră: bunătatea Lui plină de nădejde, care nu se va îndepărta niciodată de cel care își pune încrederea în El și Legământul Său de pace. Asta nu se va schimba niciodată. Chiar dacă peste tot, și mai ales în natură, se întâmplă lucruri fenomenale, dar considerate puțin probabile, precum faptul că munții se mută din loc și dealurile se clatină, Domnul ne garantează aceste binecuvântări. Dumnezeu va rămâne statornic în împlinirea promisiunilor Sale.

Când Domnul își pune ochii pe un om, acesta poate fi sigur că planul Lui pentru el este mare și frumos. Prin urmare, nu trebuie să crezi niciodată că Domnul a renunțat să realizeze ceea ce a promis sau și-a schimbat planurile. Dimpotrivă, El nu va renunța niciodată să facă ceea ce este necesar, astfel încât cei care se încred în El să fie departe de puterea celui rău. Dumnezeu este credincios!

Noul Legământ făcut de Cel Preaînalt cu omul, prin sângele lui Hristos, a fost tot ceea ce aveam nevoie pentru a fi împliniți în orice fel. Aceasta include iertarea păcatelor noastre, vindecarea infirmităților noastre și promisiunea de a face orice am determinat. Desigur, acest „orice” se referă doar la ceea ce este promis în Scripturi. Prin urmare, nu da niciodată credit vreunei legi care scoate sau adaugă ceva Cuvântului.

Poate că va veni ziua în care mulți oameni vor spune că Cel Preaînalt nu îi mai păzește sau nu le mai vorbește și, prin urmare, cel mai bun lucru de făcut este să-L părăsești și să cauți ajutor în altă parte. Dacă ți se întâmplă acest lucru, fă ​​un pas înainte și alungă pe dușman, deoarece este un semn că acesta preia controlul asupra vieții tale. Nu da înapoi dinaintea lui Hristos, pentru că El este singurul Domn.

Dacă ți se întâmplă ceva rău, nu spune că Cel Atotputernic nu te poate păzi. Scripturile avertizează că blestemul fără temei nu se împlinește (Proverbele 26:2). Cel rău se va strădui mereu să te atingă. Ori, el te poate lovi doar dacă crezi în minciunile sale. Chiar dacă totul arată că vina este a Celui Atotputernic, încrede-te în Cel ce este adevărat și credincios.

Cel Preaînalt spune că Legământul păcii Sale – legământul pe care l-a făcut cu omul prin sângele Fiului Său – nu se va schimba. Crede în toate promisiunile Bibliei, pentru că, în tine, se află scopul lucrărilor lor. Cel care crede nu este făcut niciodată de rușine. Dacă ți s-a întâmplat ceva rău, asta a fost pentru că ai lăsat ușa deschisă; însă, trebuie să știi că atunci când vei trece de încercare, vei fi întărit.

Dumnezeu este îndurător față de cei care au încredere în El. Oricât de dificilă pare situația, rămâi ferm în ceea ce El ți-a spus prin Cuvânt, pentru că Domnul este un împlinitor credincios al promisiunilor Sale. Amin! Schimbă-ți viața chiar acum.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!