Mesajul zilei

28/03/2023 - LUCRARE ÎNFĂPTUITĂ

Hristos, de asemenea, a suferit odată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh.

1 Petru 3.18

 

Toți oamenii sunt direct și indirect responsabili pentru că Isus a fost pironit pe cruce. El a murit în locul nostru pentru ca Dumnezeu să ne ierte. Acesta este mesajul pe care Biserica trebuie să-l propovăduiască pentru ca fiecare să-și schimbe soarta. Viața și moartea sunt înaintea ta. Care va fi alegerea ta: Raiul luminii sau Iadul suferinței?

Puțini recunosc că și ei au fost responsabili pentru moartea Domnului. Adevărul este că, știind ce va greși omenirea, Dumnezeu a pus păcatele noastre asupra Fiului Său și prețul a fost plătit pe vecie. Recunoscând că El a suferit în locul tău, te vei bucura și de iertarea greșelilor tale și vei putea merge în Ceruri, pentru a împlini planul minunat al lui Dumnezeu. Ai făcut asta?

Trebuie să recunoști că tu ai fost inclus în procesul lui Isus și răstignirea Lui. Recunoscând acest lucru, poți fi mântuit și iertat de păcatele tale. În acest fel, ești un cetățean răscumpărat. Pe lângă faptul că vei fi mântuit, vei fi un membru al Trupului lui Hristos și, astfel, un moștenitor al lui Dumnezeu și un slujitor al Noului Testament. Există multe făgăduințe pentru cel ce aude și înțelege chemarea sfântă.

Oamenii care nu sunt de partea lui Hristos, neprimindu-L ca Mântuitor, vor avea o soartă diferită când vor muri decât cei cărora nu le-a fost rușine să-L numească Frate și Mântuitor. O simplă hotărâre va face o mare diferență în viața ta. Cine nesocotește chemarea Învățătorului va fi supus legii date de prințul puterilor văzduhului și va merge în pierzanie.

Nu te alătura celor care îi blestemă pe Pilat și pe Iuda pentru că au colaborat la moartea lui Isus, căci toate acestea s-au întâmplat ca să putem fi izbăviți de păcatele noastre. Alătură-te celor mântuiți și schimbă-ți destinul pe vecie. Tatăl a găsit cu cale să-L zdrobească (Isaia 53,10) și, în același timp, să ne includă în ceea ce El a suferit pentru a ne schimba cursul vieții.

Nu contează dacă călăii lui Isus au fost de vină pentru ceea ce au făcut, căci Cel Preaînalt a avut un scop mult mai mare în suferința prin care avea să treacă Fiul Său pentru a ne elibera din mâinile diavolului. Asftel, cel care află ce a fost făcut pentru el și refuză chemarea la mântuire, nu va fi considerat nevinovat. Drept este să ne dăruim Domnului, primind lucrarea lui Hristos de a muri în locul nostru și mărturisindu-ne păcatele. În felul acesta vom fi mântuiți.

Astăzi, Duhul lui Dumnezeu ne convinge de păcat, neprihănire și judecată (Ioan 16:8), dar dacă rămânem în necredință, El nu ne va vorbi, iar responsabilitatea va fi numai a noastră. Alege să fii al Domnului!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!