Mesajul zilei

29/03/2023 - ÎNAINTEA LUI ISUS

Aceştia, când s-au înfăţişat înaintea lui Isus, I-au zis: „Ioan Botezătorul ne-a trimis la Tine să Te întrebăm: ‘Tu eşti Acela care are să vină sau să aşteptăm pe altul?’ ”

Luca 7.20

Contrar a ceea ce cred unii, abordarea lui Isus este ușoară. El i-a chemat pe toți cei trudiți și împovărați să vină la El, promițându-le că le va da odihnă (Matei 11:28). Dar unde și cum Îl putem găsi? Prin credință și revelația Cuvântului lui Dumnezeu. Întâlnirea cu Hristos schimbă viața omului. Este imposibil să nu-L urmezi odată ce L-ai găsit. Încearcă să faci asta!

Dacă este păcat în inima ta, nu te poți duce înaintea Domnului. Dacă există vreo greșeală în tine, va fi greu să te rogi, pentru că cel care se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El există – Cuvântul Său este Adevărul și El nu Se va lăsa înșelat. Însă, odată ce ești în comuniune cu El, ești eliberat de omul cel vechi – ceea ce te despărțea de Dumnezeu.

Ucenicii lui Ioan i-au spus despre ceea ce făcea Învățătorul și atunci acesta i-a trimis repede să-L întrebe dacă El este cel care va veni sau dacă să aștepte pe altul. Atât Ioan, cât și Isus știau care este răspunsul, pentru că dacă El vorbea în afara a ceea ce Tatăl determinase, El nu ar fi fost Mesia. Apoi, imediat, Domnul a vindecat mulți bolnavi și le-a spus să-i spună lui Ioan despre ceea ce au văzut și auzit.

Putem recunoaște prezența lui Dumnezeu prin plinătatea bucuriei pe care o aduce. Dacă ne rugăm, citim Biblia, ascultăm propovăduirea sau medităm la Cuvânt, iar inima ne este plină de o bucurie neobișnuită, putem fi siguri că El ne vizitează. În acel moment, orice cerem – determinăm în Numele Său –, conform a ceea ce ne este revelat în Cuvânt, El va face.

Cei doi ucenici ai lui Ioan s-au întors cu Vestea cea Bună. Este necesar să fim în comuniune cu Dumnezeu, pentru că un mesager al dușmanului poate veni la noi cu intenții rele. Apoi, cu un simplu cuvânt, vom afla ce se află în spatele unei astfel de persoane și vom ști cum să înfruntăm pe acest lup în blană de oaie. Cei care umblă cu Tatăl știu că nu vor fi niciodată făcuți de rușine, ci iubiți de El.

Când ești la biserică sau când citești Biblia, fii atent la ceea ce va sluji El. Nu uita că doi oameni nu merg împreună dacă nu sunt învoiți (Amos 3.3). Aceasta este legea care este în Scripturi. Dacă ne alcătuim propria lege, Dumnezeu nu o va accepta. Pentru a vă apropia de Isus și a-I plăcea Lui, umblă așa cum a umblat El – făcând voia Tatălui.

Așa cum familia lui Naomi a avut o rudă care a răscumpărat-o pe Rut, noi avem în Isus pe Răscumpărătorul nostru. Prin urmare, nu trebuie să lăsăm niciodată disperarea sau orice alt rău să ne facă să renunțăm la cale. Chiar dacă este greu să facem ceea ce ne călăuzește Dumnezeu, împreună cu Domnul, întotdeauna vom reuși. El ne dă autoritate în Numele Său.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!