Mesajul zilei

30/03/2023 - SĂ UIȚI PE DOMNUL!

Și să uiţi pe Domnul, care te-a făcut, care a întins cerurile şi a întemeiat pământul? De ce să tremuri necontenit, toată ziua, înaintea mâniei asupritorului, când umblă să te nimicească? Unde este mânia asupritorului?

Isaia 51.13

Cine este omul să uite pe Dumnezeu, acea Ființă desăvârșită care l-a creat după chipul și asemănarea Sa? Când nu mai aveam nicio nădejde, din cauza căderii lui Adam, Domnul L-a trimis pe Fiul Său să moară în locul omenilor. Astfel, El a putut răscumpăra mântuirea, pentru ca fiecare să-și poată schimba soarta veșnică. Acest fapt este mai mult decât suficient pentru ca să iubim pe Învățător.

Putem spune că suntem formați din celule bine organizate, alcătuind un sistem inteligent care funcționează perfect. Acest lucru este suficient pentru a înțelege că avem nevoie de Cel care ne-a creat și are toată puterea în Cer și pe Pământ pentru a-i conduce cu succes pe cei care se încred în El. A împlini ceea ce Isus a poruncit ni-L face prietenul nostru.

Dumnezeu a creat Pământul, planeta perfectă pentru viața omului. Această sferă minunată în care trăim are munți, râuri, mări, oceane, păduri... în sfârșit, are o greutate enormă, dar nu are nevoie de piloni care să o susțină. În același timp, se învârte în jurul său și în jurul Soarelui, dar asta nu o face să se încarce cu atâta energie încât să o facă să iasă din spațiu scăpând de sub control.

Chiar și înaintea frumuseții creației, încă sunt unii care spun că nu au nevoie de Cel care are această inteligență nemărginită. Creatorul este perfect în tot ceea ce a făcut. Cu toate acestea, cu mințile noastre limitate, nu putem înțelege acest lucru, pentru că Dumnezeu a creat lumea din nimic. Calea Lactee, galaxia în care trăim, cu miliarde de stele, este doar una dintre miliardele de galaxii din Univers. Ce lucru minunat!

Unul dintre lucrurile care Îl întristează cel mai mult pe Domnul este omul care se teme de ziua mâniei celui rău, căci în ochii Lui acest duh nu este nimic. Pentru că nu se tem de Dumnezeu și nu respectă Cuvântul Său, milioane de oameni trăiesc asupriți, stăpâniți de forțele răului care le aduc suferință și, apoi, îi vor duce în pierzania veșnică, când ar trebui să se împace cu Tatăl ceresc și să meargă în Ceruri.

Chiar dacă Satana îți trimite un mesaj spunând că se pregătește să facă o lucrare rea în tine, nu te teme de amenințările lui! Încrede-te în Dumnezeu și împlinește-I lucrarea. Domnul iubește pe toți oamenii și vrea să-i elibereze de moartea duhovnicească. El te va păzi de cel rău.

Cuvântul întreabă unde este furia asupritorului, căci Isus l-a despuiat de capacitatea sa de a-ți face rău. Mergi înaintea Celui Preaînalt în rugăciune și te împacă cu El. Crede că El este puterea și mântuirea ta. Așa că nu lua în seamă amenințarea diavolului, pentru că acesta a fost învins pe crucea de pe Calvar.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!