Mesajul zilei

31/03/2023 - RESPECTĂ URMĂTOARELE TREI ÎNVĂȚĂTURI:

Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii.

Proverbele 6.23

Știm că nicio îndrumare biblică nu trebuie disprețuită; la urma urmei, prin ea Domnul ne arată adevărata lumină. Acea făgăduință pe care o considerăm fără importanță poate fi cea care ne va călăuzi să dobândim o credință mai puternică și mai fermă, care ne va face să biruim într-o luptă decisivă. Fără lumina din ceruri, cum vom obține puterea de a lupta și de a birui forțele răului?

Sfatul este o candelă. Aceasta înseamnă că ori de câte ori primești sfaturile lui Dumnezeu, vei avea lumină pentru a vedea calea pe care ți-o dă El în toate; astfel, întunericul nu te va înșela. Înțelegerea și înțelepciunea pe care le dobândești de la Domnul te vor întări și te vor face să-ți însușești ceea ce îți aparține. Așa că ia ceea ce este al tău și vezi cât de mult și cum te-a echipat El ca să nu fii învins sau atins de dușman, ci să ieși învingător.

Faptul de a respecta poruncile sfinte te face să ai o putere pe care alți oameni nu o au; prin urmare, nu te vei împiedica niciodată de obstacole. Cine se închină înaintea lui Dumnezeu nu va fi niciodată stăpânit de amenințare diavolului. Însă, cei care nu se închină înaintea Celui Preaînalt se pleacă mereu înaintea atacurilor rele și suferă din cauza săgeților otrăvite ale diavolului.

Simpla respectare a ceea ce a poruncit Dumnezeu Îl face să-Și îndeplinească promisiunile, despre care, în multe cazuri, nici nu știi că există. Fără lumina sfântă, acționezi în tărâmul spiritual ca un orb. Cei care nu au această lumină trec prin viață fără să vadă ce le-a fost dat. Cu toate acestea, atunci când ochii inimii tale sunt luminați, te simți mai puternic decât necazurile și le poți depăși.

Învățătura sfântă te va face să trăiești în lumină, fără ca întunericul să te poată atinge. De îndată ce acesta apare pentru a-ți întuneca calea, Duhul Sfânt îți arată promisiunea unui fapt pe care Domnul l-a împlinit pentru tine. Atunci vine tăria Lui, iar puterea rea ​​nu îți poate rezista. A-ți lua locul în credința în Hristos este cel mai simplu mod de a birui.

Pentru a păzi învățătura Celui Preaînalt, ai nevoie de înțelegere, prudență și cunoaștere a poporului sfânt, din care acum faci parte. Știind ce-ți aparține, făcând parte din oamenii eliberați de sub imperiul groazei și strămutați în Împărăția lui Isus, devii puternic pentru a înfrunta orice rău. Fiind mântuit, nu mai există nicio putere a vrăjmașului care să te poată înfrunta.

Mulți urmează calea morții și, de aceea, se poticnesc mereu și sunt atacați de rele: boli, păcate și probleme de tot felul. Cu toate acestea, oricine va asculta mustrările Domnului va fi înțelept în orice moment și pregătit pentru încercările ce vor atinge omenirea în ultimele zile; astfel, nu te vei poticni.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!