Mesajul zilei

18/07/2023 - NELEGIUIRI UITATE

Aţi uitat nelegiuirile părinţilor voştri, nelegiuirile împăraţilor lui Iuda, nelegiuirile nevestelor lor, nelegiuirile voastre şi nelegiuirile nevestelor voastre săvârşite în ţara lui Iuda şi pe uliţele Ierusalimului?

Ieremia 44.9

Dumnezeu nu uită greșelile noastre decât dacă Îi cerem sincer iertarea. Orice lucrare rea este împotriva Domnului, care este bun și vrea ca toți să vină la pocăință. Atâta timp cât omul continuă să greșească și nu se pocăiește, va închide ușa pentru ca Cel Preaînalt să lucreze. Suntem parte din El aici în lume, pentru că suflarea Lui ne-a făcut suflete vii, așa că nu trebuie să-L mâniăm.

Prin profetul Ieremia, Dumnezeu a întrebat dacă israeliții au uitat de nelegiuirile părinților lor. Aceștia au avut totul pentru a se încrede în Domnul și curăța răul din Țara Făgăduinței. Cu toate acestea, nu au acționat corect și, astfel, L-au împiedicat pe Dumnezeu să împlinească ceea ce a hotărât cu privire la ei. Astfel, Domnul a lăsat ca vechii locuitori ai Canaanului să fie ca niște spini în coasta lor.

La rândul lor, împărații lui Iuda au făcut rele. De fapt, au fost unii care aproape au făcut ceea ce era drept, dar, din neascultare, nu au reuşit să îndeplinească rânduielile sfinte. Astfel, dușmanul a profitat de poporul ales și l-a făcut să sufere. Ori, fiecare minciună pe care o spune cineva este împotriva Adevărului și nu există nicio scuză pentru greșeli. Cei care se încred în Domnul se opun ispitelor.

Femeile israelite ar fi trebuit să învețe că, dacă ar fi fost înțelepte, și-ar fi construit casele; însă, s-au lasat și ele înșelate de ispite și au facut ce nu trebuia. Astfel, copiii lor nu au avut o educație spirituală bună și, atunci când au fost ispititi, au cedat minciunilor dușmanului și au căzut în capcane. Același lucru se întâmplă și astăzi în biserică; prin urmare, s-au văzut tot felul de rele în rândul poporului sfânt.

În general, tot poporul lui Iuda fusese corupt. Nu ne putem vinde degeaba și nici să lăsăm ca ispitele dușmanului să ne ajungă la urechi, pentru că ar trebui să auzim doar pe Isus - Cuvântul lui Dumnezeu. Nelegiuirile noastre mărturisesc împotriva noastră ca și cum ar fi un difuzor care transmite întregii comunități ceea ce am făcut pe ascuns. Ori, profitul obținut prin nedreptate aduce cu sine demoni care nu-i lasă în pace pe cei care se iau cu ei.

Israeliții au oferit chiar și prăjituri și alte daruri celei pe care o numeau regina cerului. Acest cult babilonian a intrat în Iuda și s-a impus, deoarece cu el se puteau deda plăcerilor trupești. Același lucru se întâmplă și astăzi cu majoritatea creștinilor. Ceea ce era greșit și dezgustător până de curând, a devenit acum o lucrare acceptabilă și chiar învățată cu fundamente biblice neadevărate.

Există o singură cale prin care oamenii să se poată răscumpăra de practicile greșite care sunt perpetuate în casa lui Dumnezeu: urmând ritualul pocăinței. Nu vă lăsați înșelați de nicio ispită, căci Cuvântul nu poate fi schimbat: Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt (1 Petru 1,16). Ce veți face voi?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!