Mesajul zilei

05/08/2023 - DREAPTA DOMNULUI ȘI-A FĂCUT VESTITĂ TĂRIA

Dreapta Ta, Doamne, şi-a făcut vestită tăria; Mâna Ta cea dreaptă, Doamne, a zdrobit pe vrăjmaşi.

Exod 15.6

În episodul traversării Mării Roșii, Moise a văzut măreția lui Dumnezeu lucrând pentru binele poporului Său, așa cum nu se mai văzuse până atunci. Vântul prielnic care a suflat toată noaptea de la est la vest și a putut să despartă apele mării în două laturi, ținându-le deoparte, nu a doborât pe niciunul dintre israeliții care mărșăluiau. Deși erau bătrâni și copii, nimeni nu a avut probleme cu vântul în față.

Pentru căpetenia poporului lui Dumnezeu, mâna dreaptă a Domnului – puterea Lui – a lucrat cu vestită tărie. Acest lucru se poate întâmpla tuturor celor care cred în Domnul, căci atunci când este nevoie și poporul lui Dumnezeu strigă, El este gata să facă aceleași minuni. Cu Cel Preaînalt, nu va fi niciodată o singură problemă care să nu aibă soluție. Dacă va fi nevoie, mâna Lui cea dreaptă își va face vestită tăria.

Într-adevăr, lucrarea făcută pentru a deschide marea și cei doi pereți de apă care s-au format și au rămas neclintiți, până când ultimul dintre israeliți a trecut, a fost ceva neobișnuit și a arătat cât de puternic e Cel Preaînalt pentru a face orice minune. Dacă omul ar înceerca să facă asta în zilele noastre, când ingineria este foarte avansată, ar putea fi necesari ani de zile pentru a construi doi pereți de oțel cu sticlă etanșă, dar Dumnezeu a făcut-o într-o noapte cu ajutorul vântului.

Pe lângă faptul că l-a făcut de rușine pe Faraon, mâna dreaptă a Celui Atotputernic l-a zdrobit pe vrăjmaș în bucăți cu vâltoarea apelor, când s-a întors să treacă prin locul ce fusese deschis pentru poporul Său. Nu te teme niciodată de dușmanul care te pândește să te prindă pe calea deschisă de Domnul. Când va fi aproape, Dumnezeu se va pune între voi și atunci, când veți fi în siguranță, zidurile de apă se vor prăbuși și îl vor zdrobi.

Tot ceea ce s-a întâmplat în acea zi a fost un exemplu despre cât de mult poate face Tatăl nostru pentru binele nostru, atâta timp cât urmăm instrucțiunile Lui. Prin urmare, să nu ți se facă niciodată rău din cauza amenințării diavolului, pentru că oricine îl are pe Domnul cu el nu este niciodată lăsat pradă puterii iadului. Rămâneți tari în credința voastră și nu lăsați niciun păcat în inima voastră, pentru ca atunci când mergeți să vă rugați, să nu fiți făcuți de rușine, și nici să nu vă tulburați.

În lucrarea de mântuire realizată de Isus, Satana și demonii săi au suferit mult mai mult decât Faraonul și armata sa de elită, pentru că moartea, firea vrăjmașului, a zdrobită prin biruința lui Hristos. Astăzi, suntem izbăviți de puterea întunericului și, astfel, trebuie să vestim acest adevăr tuturor celor care nu-l cunosc.

Ceea ce s-a putut vedea despre manifestarea puterii lui Dumnezeu în victoria asupra egiptenilor la Marea Roșie este o mică demonstrație a ceea ce a făcut Mântuitorul în învierea Sa și cât de mult va face El când va veni să-Și caute Biserica Sa. Nu vă temeți niciodată de nicio amenințare din Iad, fiindcă nimic din ce spune sau amenință diavolul că face nu va putea birui pe cel care crede în Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!