Mesajul zilei

11/08/2023 - CETĂȚEAN AL ÎMPĂRĂȚIEI LUI DUMNEZEU

Vă spun că, dintre cei născuţi din femei, nu este niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuşi cel mai mic în Împărăţia lui Dumnezeu este mai mare decât el.

Luca 7.28

Datorită importanței sale, Ioan Botezătorul nu poate fi comparat cu niciun cetățean al acestei lumi, chiar dacă este vorba de președintele unei mari națiuni. Fiul lui Zaharia și al Elisabetei a fost cel mai mare profet al Domnului. Cu toate acestea, oricine îl primește pe Isus ca Mântuitor, devenind astfel membru al Împărăției lui Dumnezeu, are ocazia să realizeze mai mult decât glasul din pustie (Ioan 1:23).

Ioan a fost înaintașul Mântuitorului și, pentru asta, a primit o ungere de neînchipuit. Datorită acesteia, atrăgea oameni din toate părțile Iudeii să-l asculte în pustie și apoi să-i boteze în râul Iordan. Cu toate acestea, treceau prin ape doar dacă își mărturiseau dinainte păcatele în mod public. Dacă autoritatea asupra lui nu ar fi fost mare, acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată.

În sport, credință, arta spectacolului și toate celelalte domenii ale cunoașterii umane, mai multe persoane ies în evidență, servindu-ne drept referințe. Cu toate acestea, dintre toți cei care ne fac ceva bine, nimeni nu s-a ridicat la nivelul lui Ioan. Însă, în ciuda acestui fapt, cine respectă poruncile, lăsându-se călăuzit de Cel Atotștiutor, poate realiza mult mai mult decât el.

Trebuie să observăm ce a spus Hristos despre cei care Îl primesc ca Mântuitor și despre Ioan Botezătorul. Învățătorul a spus că cel mai mic din Împărăția Domnului este mai mare decât cel care a venit să-I pregătească calea (Matei 11.11). Această afirmație ar trebui să servească drept avertisment, pentru că, fără îndoială, nu trebuie să risipim puterea încredințată de a face binele.

Cine pierde mântuirea, pe lângă suferința veșnică, va suferi pagube enorme, pentru că, nici pe departe, nu-și poate imagina ceea ce îi este rezervat alături de Domnul pe vecie. Nici măcar cei care sunt bine luminați în Scripturi nu înțeleg ce vom face în Rai, dar cu siguranță va fi un lucru măreț. Iosua nu știa ce avea să obțină urmându-l pe Moise, dar a fost ales conducător al lui Israel.

Pentru a înțelege pierderea pe care o vor suferi cei care nu cred în Biblie, ar trebui să ne imaginăm o furnică mică care este programată să devină o ființă umană frumoasă și perfectă, care să conducă cea mai mare națiune din lume la sfârșitul acestei transformări. Cu toate acestea, atunci când i se prezintă condițiile pentru aceasta, ea nu acceptă, preferând să trăiască ca semenii ei.

Această afirmație a lui Isus este un îndemn pentru noi să împlinim voia lui Dumnezeu și să refuzăm orice ispită. Printre toți muritorii, nu există unul care să fie mai mare decât noi. Merită să-ți asumi locul în Hristos, nu-i așa?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!