Mesajul zilei

13/08/2023 - FAPTUL CE PRECEDE INTRAREA ÎN ÎMPĂRĂȚIA DOMNULUI

Isus a văzut că a răspuns cu pricepere şi i-a zis: „Tu nu eşti departe de Împărăţia lui Dumnezeu”. Şi nimeni nu îndrăznea să-I mai pună întrebări.

Marcu 12.34

În Împărăția lui Dumnezeu, înțelepciunea Domnului guvernează toate lucrurile și totul funcționează în cel mai bun mod. Cei care sunt religioși sunt mereu frustrați, pentru că, oricât s-ar strădui, dușmanul nu le permite să aibă aceeași libertate pe care o au copiii lui Dumnezeu. Pe de altă parte, cei care învață că trebuie să primească pe Isus ca Mântuitor află și că, prin acest fapt, intră în Împărăția Celui Atotputernic.

Primim înțelepciunea sfântă ascultând Cuvântul și, având această înzestrare, putem crede că suntem la un pas de a intra în Împărăția Domnului. Probabil că mulți dintre cititorii mei sunt în această poziție, dar acum, știind că pot deveni cetățeni ai Împărăției, unde se face voia deplină a lui Dumnezeu și diavolul nu există, vor începe să se bucure pe deplin de voia Tatălui, așa cum se întâmplă în Ceruri.

Există anumite condiții pe care trebuie să le îndeplinim pentru a primi intrarea, dar cel mai important lucru este să credem în Cuvânt. Cei care se încred în bogății, atât materiale, cât și naturale pe care le posedă, nu vor putea intra. Însă, cine se smerește înaintea Tatălui, trăins așa cum a trăit Domnul Însuși, nici nu se va clinti, chiar dacă demonii se străduiesc să-l tulbure.

Nu există altă cale de a deveni parte a Împărăției decât prin îndeplinirea condițiilor biblice. A se pocăi față de un stil de viață păcătos, a crede în Vestirea cea Bună și a ști ce înseamnă să fii sub porunca Celui Preaînalt te va izbăvi de lucrarea vrăjmașului; astfel, vei descoperi cât de bine și de răsplătitor este să faci parte din familia sfântă, fiind moștenitor al lui Dumnezeu și împreună-moștenitor cu Isus (Romani 8:17).

Când a vorbit despre un cărturar care I-a spus Învățătorului că a răspuns bine, Isus l-a asigurat pe acesta că nu este departe de Împărăția lui Dumnezeu; cu asta, Domnul le-a închis gura celor care voiau să-L prindă cu o greșeală. Semnul că ești aproape de Împărăția lui Dumnezeu este atunci când începi să înțelegi Cuvântul și astfel te evidențiezi de restul. Sunt mulți care nu realizează diferența dintre un slujitor al Domnului și un religios.

Este interesant de remarcat deciziile pe care oamenii le iau din toată inima atunci când află Adevărul, pentru că, până atunci, se lăsau purtați de oportunitățile ce le apăreau. Acum, se lasă călăuziți doar de Cel Preaînalt, care ne conduce mereu în biruință (2 Corinteni 2.14). Cei care fac parte din Împărăția lui Dumnezeu Îl au pe Domnul cu ei în tot ceea ce fac și, prin urmare, atunci când se roagă, li se răspunde pe deplin.

Ceea ce face diferența în acest fapt înregistrat de Marcu este că, văzând pe Isus răspunzând cu măiestrie, cărturarul a fost umplut de înțelepciune din Ceruri. La fel, lasă-te învățat de minunatul Învățător; astfel, nu vei fi niciodată un colecționar de înfrângeri, ci de victorii.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!