Mesajul zilei

17/08/2023 - VENIREA ÎMPĂRĂȚIEI LUI DUMNEZEU

Dar, dacă Eu scot dracii cu degetul lui Dumnezeu, Împărăţia lui Dumnezeu a ajuns până la voi.

Luca 11.20

Domnul a așteptat veacuri la rând pentru a ne aduce și a ne deschide Împărăția Sa, dându-L pe singurul Lui Fiu (Ioan 3:16). Prin urmare, propovăduirea Evangheliei nu trebuie să fie ca cea a oricărei alte religii sau filozofii, ci prin puterea Duhului Sfânt și a lui Dumnezeu. Isus ne-a dat exemplul de a ne purta ca El. Oricine folosește un alt model sau metodă greșește și va fi pedepsit.

Dovedindu-Și marea dragoste pentru omenire, Hristos a făcut posibil ca oamenii să creadă că pot intra în Împărățirea Sa. El a arătat că oamenii îndrăciți nu trebuie să fie considerați bolnavi și admiși în ospicii în scopul de a fi supuși unui tratament pe termen lung, fiind știut că majoritatea dintre ei nu mai pleacă niciodată de acolo. Avem ungerea pentru a-i elibera pe cei asupriți de duhurile necurate, așa cum a făcut Domnul.

Venirea lui Hristos a făcut ca ființa umană să se elibereze de sub împărăția diavolului, ce a venit pe Pământ odată cu păcatul lui Adam; însă, în biserici, sunt încă mulți oameni asupriți. Prin urmare, din când în când, vom auzi despre fapte complet greșite și contrare purtării celor mântuiți. Ori, fără izbăvire, nu este sfințenie.

Pe măsură ce răspândim mesajul Evangheliei – Vestirea cea Bună – trebuie să ținem cont de faptul că oamenii pot și trebuie să fie eliberați de forțele întunericului. Cei care refuză să se poarte precum Isus nu Îi slujesc Domnului. Astfel, în Ziua cea mare, vor auzi pe Învățător spunând că niciodată nu i-a cunoscut (Matei 7,23). A asculta de poruncile Domnului este singura modalitate de a fi cunoscut de El ca un adevărat slujitor.

Acolo unde nu există nicio manifestare a puterii sfinte, eliberarea celor asupriți și nici vindecarea bolnavilor, Împărăția lui Dumnezeu nu a sosit încă. Nimeni nu poate schimba legile stabilite de Domnul, pentru că dacă asta ar fi posibil, ar fi ca și cum ai afirma că El nu știe cum să lucreze. Îndurare! Ține minte că orice neascultare va fi aspru pedepsită, până în punctul în care El va spune, așa cum s-a spus în versetul amintit, că El nu a cunoscut niciodată pe nimeni care să nu I se supună!

Nimeni nu poate schimba ceea ce a fost determinat de Creatorul și Stăpânul tuturor: când va sosi Împărăția, demonii vor fi dați afară. Este plăcerea și datoria noastră să aducem celor rătăciți puterea care îi va izbăvi de rău. Cei care se poartă diferit de exemplul dat de Isus fac altceva. Doar cei care vestesc Împărăția lui Dumnezeu, și nu a lor, își îndeplinesc corect misiunea.

Așadar, nu te lăsa înșelat, pentru că este obligatoriu: dacă vine Împărăția, demonii nu pleacă pentru că sunt buni, ci pentru că sunt alungați, iar ușa le este închisă. Ca atare, nu se pot întoarce la oamenii care cunosc Adevărul și sunt eliberați de acesta. Ferice de cel care face ceea ce a hotărât Dumnezeu (cf. Psalmi 1.1,2).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!