Mesajul zilei

18/08/2023 - DUMNEZEU ESTE CEL CARE VORBEȘTE

Cuvântul Domnului a vorbit a doua oară lui Iona astfel.

Iona 3.1

Iona s-a temut și a fugit când Dumnezeu i-a vorbit pentru prima dată. Cea de-a doua oară, s-a supus și a făcut lucrarea. Înainte de venirea lui Hristos, Domnul era în legătură cu prorocii prin vise și viziuni, iar aceștia au consemnat aceste revelații în Scripturi. Astăzi, Dumnezeu ne vorbește prin ceea ce este scris în Biblie, dar nu pentru a fi folosită drept lege, ci pentru a înțelege voia Lui și pentru a ne îndeplini bine sarcina. Secretul victoriei este ascultarea și împlinirea rânduielii sfinte.

Fiind atent la ceea ce spune Cuvântul, duhul omului se bucură, căci Domnul nu l-ar atrage niciodată dacă nu l-ar binecuvânta. Dacă Dumnezeu spune ceva de două ori, este pentru că se grăbește, și tu trebuie să acționezi repede. Nu este bine să-L superi pe Cel Atotștiutor, spunând că este imposibil să-L asculți, deoarece puterea și virtutea sunt date celor care sunt chemați pentru o misiune. Domnul are nevoie doar să crezi; astfel, îți va arăta slava Lui. Este bine să fii ascultător.

Uneori, Dumnezeu ne atrage atenția asupra unor fapte comune; alteori, El ne vorbește direct. În înțelepciunea Sa, El Se străduie pentru ca tu să fii binecuvântarea pe care El a dorit-o. Chiar dacă nu stii să împlinești ceea ce ți s-a spus, începe sa lucrezi; la urma urmei, celor care au mult, li se va da și mai mult, dar celor care cred că au, chiar și ceea ce au li se va lua (Matei 13,12). Nu primi niciodată Cuvântul în zadar, ci ca Cel Atotputernic.

Este bine să fii de acord cu lucrul ce ți se arată și să meditezi la el. Când îți pui Cuvântul Domnului în inimă, acesta îţi este lumină pe cărarea ta (Psalmii 119.105) şi, lucrând în lumină, nu te poticnești. Reține că atât lumina cât și întunericul au același timp pentru a lucra pentru sau împotriva ființei umane; cu toate acestea, decizia de a umbla într-un fel sau altul aparține omului. Cei care se îndepărtează de Adevăr vor afla că au făcut o alegere greșită și, prin urmare, sunt singurii responsabili de greșeala lor.

Este întotdeauna bine să amintim acest lucru în rugăciune, cerând Tatălui să-și arate pe deplin voința Sa. Când vei înțelege, vei fi cuprins de emoție. Ceea ce ne-a pregătit Cel Preaînalt este dincolo de înțelegerea noastră. Prin urmare, roagă-te și fii atent la ceea ce îți va spune El; astfel înțelegerea ta va primi mai multe informații decât ai putea presupune vreodată. Trebuie să știi că viața cu Isus este o sărbătoare.

 

Pe măsură ce afli planul Domnului pentru tine, crede că acesta va ieși la lumină. Luând în stăpânire ceea ce ți s-a descoperit, vei vedea că Dumnezeu împlinește ceea ce El ți-a promis. Prin urmare, nu întârzia să-ți asumi ceea ce ți se spune în Cuvânt, și, întărit prin el, continuă-ți drumul pentru a-l face parte din viața ta. Atunci ți se va da și mai mult, pentru că El nu încetează să te binecuvânteze. Numai cei curajoși iau în stăpânire Împărăția lui Dumnezeu!

Dă viață la ceea ce Domnul spune că îți aparține. Lucrează mereu având încredere în El, fără a te uita în jur. Cel Preaînalt este credincios și drept pentru a nu face de rușine pe cel care Îl face adevărat (Evrei 10:23). Fii un războinic ascultător și, chiar dacă totul arată că trebuie să faci ceva diferit, nu uita că singurul lucru pe care trebuie să-l facem pentru a vedea slava lui Dumnezeu este să credem.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!