Mesajul zilei

22/08/2023 - SFAT ÎNTEMEIAT

S-au dus din nou în Ierusalim. Şi, pe când Se plimba Isus prin Templu, au venit la El preoţii cei mai de seamă, cărturarii şi bătrânii.

Marcu 11.27

După ce are loc un miracol, putem fi judecați de cei care se cred slujitori ai lui Dumnezeu, dar nu sunt. Asta s-a întâmplat cu Învățătorul după ce a blestemat smochinul și acesta s-a ofilit. Să fim pregătiți, pentru că, pe baza exemplelor biblice, mulți oameni care află despre vreo lucrare pe care Cel Atotputernic a realizat-o prin noi ne vor căuta pentru a pune la îndoială ce s-a întâmplat. Cu înțelepciune, nu vom merge mai departe de ceea ce vrea El, și nici nu vom fi părăsiți.

Isus făcuse ceva care nu numai că i-a impresionat pe discipolii Săi, ci și pe conducătorii iudaismului. Nimeni nu a folosit vreodată puterea sfântă pentru a da o lecție unui copac care nu l-a recunoscut pe Creator și I-a refuzat rodul. Ai grijă să nu dezamăgești pe Învățător, pentru că dându-ți o misiune, El îți dă binecuvântarea pentru a o duce la îndeplinire. Acel copac știa cine este El.

Autoritățile evreiești nu mai știau ce să facă sau să spună. Era clar că supranaturalul se întâmpla. Domnul, pe lângă vindecarea bolnavilor și izgonirea demonilor, a luat viața unei plante care nu a dat roade. Astfel, acei religioși se temeau că Hristos va folosi o asemenea putere pentru a-i ucide. Ei nu știau că Fiul Omului a venit să ne dea viață.

La întoarcerea în Ierusalim, Învățătorul a mers în jurul templului și a observat totul, punându-se la dispoziția celor suferinzi și care aveau îndoieli cu privire la misiunea Sa sau la voia sfântă. Așa ar trebui să-L reprezentăm pe Domnul: ca cineva ce rezolvă problemele, și nu predică precepte religioase și nu face nimic. Această lucrare va aduce milioane de oameni la picioarele Domnului.

După ce au aflat că El mergea la templu, preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii au venit la El. Și, întrucât nu puteau nega faptele Sale extraordinare, au hotărât să întrebe de la cine a primit autoritatea să facă toate acestea. Ar fi putut profita să facă ceea ce le-a spus Dumnezeu și apoi, la vremea potrivită, ar fi învățat mai multe. La fel, sunt și cei care pierd multe astăzi.

Religioșii vremii ar fi trebuit să fie smeriți și să recunoască că totul a venit de la Tatăl, dar au refuzat să-I ceară să le spună ceea ce era evident. Ei bine, Isus știa ce se întâmplă în interiorul lor. Într-adevăr, astfel de oameni știau că Dumnezeu a lucrat prin El. Cu toate acestea, cu întrebările lor, au vrut doar să sufoce vocea sfântă care le vorbea inimilor. Încrede-te în Dumnezeu, care ți-a vorbit prin Cuvântul Său.

De-a lungul secolelor, nenumărați frați au fost persecutați, maltratați și uciși pentru că s-au lăsat folosiți de Cel Atotputernic. Cei care vor să trăiască cu evlavie – respectând domnia Celui Preaînalt – vor avea parte de prigoniri. Pavel ne-a învățat asta. Prin urmare, încredințați-vă Celui Atotputernic și faceți ceea ce vă spune El. Astfel, veți umbla pe calea cea dreaptă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!