Mesajul zilei

30/08/2023 - DUPĂ DESPĂRȚIRE, FĂGĂDUINȚA

Domnul a zis lui Avram după ce s-a despărţit Lot de el: „Ridică-ţi ochii şi, din locul în care eşti, priveşte spre miazănoapte şi spre miazăzi, spre răsărit şi spre apus”.

Geneza 13.14

Când cel ce batjocorește este alungat, cearta și alte probleme dispar. Astfel, pacea a revenit între Avraam și păstorii săi. Nu știm cât timp a rezistat patriarhul ideii de a se despărți de Lot. Cu toate acestea, când a simțit că este imposibil să continue, a cerut despărțirea de nepotul său, și a plecat. De îndată, pacea a revenit și, odată cu ea, făgăduința minunată a Domnului. După plecarea lui Lot, Domnul i-a făcut promisiuni lui Avraam.

Trebuie să vezi ce te împiedică să auzi vocea lui Dumnezeu. Ar putea fi o prietenie, o supărare sau un secret ascuns în inimă. Dacă ești neliniștit, nu-L vei căuta pe Tatăl și El nu va putea face nimic pentru tine. De multe ori, neaacultând de învățăturile de Sus, nu reușim să primim binecuvântările prețioase din Ceruri.

Avraam trebuia să aibă o atitudine adecvată: să se uite. Oricine își pierde timpul calculând răul care i-a fost făcut este neplăcut lui Dumnezeu. Ceea ce a trecut, a a trecut și, dacă nu a fost din vina ta, încearcă să uiți orice neplăcere. Scapă de ceea ce te deranjează și evită să cazi într-o situație similară. Dacă o faci, vei suferi din nou. Trebuie să vezi ce ți se dă acum și în veșnicie.

Domnul i-a spus lui Avraam să privească spre miazănoapte, spre miazăzi, spre răsărit și spre apus, pentru că tot ceea ce va vedea îi va aparține. La fel, când te eliberezi de supărare, vei vedea Țara Făgăduinței - Evanghelia -, pentru că Dumnezeu îți va da tot ce vezi. Atâta timp cât atenția îți este îndreptată spre probleme, Tatăl nu îți poate vorbi.

Avraam trebuia să meargă prin țară din lung în lat, ca să nu piardă nici măcar o palmă din ceea ce i s-a dat. Astfel, se putea bucura de ceea ce i s-a oferit. Locul pe care ți-l dă Dumnezeu este ca o gospodărie în care există de toate: pământ bun de plantat, ape, păduri (de unde poți obține lemne, animale) și zăcăminte de pietre prețioase.

Interesant este de observat că, în timp ce privea spre răsărit, a văzut toată câmpia Iordanului, ce se asemuia cu grădina Domnului. Aceasta era țara la care râvnea Lot, fără să știe că Dumnezeu i-o va da lui Avraam. De la nord la sud, de la est la vest, Cel Atotputernic i-o promisese lui Avraam. Dacă Lot ar fi rămas cu unchiul său, poate că Avraam l-ar fi trimis să grijească de acel pământ. Însă, Lot nu a înțeles planul sfânt, zădărnicindu-l.

După ce a auzit de la Dumnezeu promisiunile care erau pentru el și seminția lui, Avraam și-a întins cortul și a locuit lângă stejarii din Mamre, lângă Hebron, și a zidit un altar Domnului. Nu s-a auzit de Lot că ar fi făcut un altar Celui Preaînalt. Săracul de el!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să fie cu voi!