Mesajul zilei

31/08/2023 - ÎNȚELEPCIUNE ȘI PRICEPERE

Un om înţelept este plin de putere şi cel priceput îşi oţeleşte vlaga.

Proverbele 24.5

 

Există nenumărate avantaje pentru cei care sunt înțelepți în viață și în credință. Rugăciunea ce va ieși din gura ta va fi o posibilitate de a evita capcanele pe care Satana le pune pentru a-i prinde pe copiii lui Dumnezeu. Prin urmare, fiecare mântuit trebuie să ceară Tatălui înțelepciune. Cu ea, se poate prezenta și ieși din fața unor oameni importanți și poate slăvi pe Domnul.

Cine e puternic este capabil să învingă orice vrăjmaș. De aceea David, un tânăr păstor de oi, a reușit să omoare leul care i-a atacat stâna și să-i dea și ursului aceeași soartă. A nesocoti înțelepciunea dată de Cel Preaînalt este o prostie, deoarece cea a omului este pământească, trupească și diabolică. Este trist să vezi un frate în Hristos poticnindu-se din acest motiv.

Dumnezeu ne-a numit împuterniciții Săi. Așa că pregătește-te să nu fii biruit de diavol. Atunci, lucrarea mâinilor tale va fi făcută așa cum dorește Cel Preaînalt. Oricât de bine intenționat ai fi, fără ajutorul sfânt nu vei fi pe placul Celui Atotputernic împlinindu-ți misiunea. Dacă, în purtarea ta, este ceva carnal, vei zădărnici planurile Celui Atotputernic.

Cel care a primit priceperea necesară pentru a-și îndeplini chemarea nu este încă pregătit pentru luptă. A se cunoaște pe sine și a ști ce poți face, cât și ceea ce Dumnezeu a promis că va face prin tine este ceea ce îți va oțeli vlaga. Osea a auzit că lipsa de cunoaștere a făcut ca poporul lui Dumnezeu să fie distrus. Cei patru tineri care au excelat în Babilon primiseră pricepere de Sus.

O inimă smerită vine de la Domnul, care, răspunzând rugăciunii lui Solomon, a spus că nimeni nu s-a ridicat până la el înaintea lui, și nici după el nu se va ridica. Cel Preaînalt i-a dat binecuvântarea fiului lui David, pentru că a cerut înțelegere pentru a deosebi între bine și rău atunci când judeca poporul. Înțelepciunea de a cere te poate face să fii folosit de Domnul, pentru că Lui nu-I place de cei interesați, care își caută doar propria plăcere.

Cel mai bun mod de a dobândi înțelegere este să ținem poruncile, să iubim pe Dumnezeu și să fim iubiți de El. Meditând la mărturiile cuprinse în Scripturi, reușim să avem mai multă înțelepciune decât majoritatea fraților. Fără îndoială, ascultarea de Creator ne face să cunoaștem direcția corectă de urmat. A păzi Cuvântul ne luminează și ne întărește pașii.

După cum vedem, Dumnezeu s-a gândit la toate. Fără îndoială, vom depăși atacul celui rău. Dacă ești înțelept, pe lângă faptul că îl faci pe Domnul fericit, vei avea puterea să lupți și să nu fii niciodată învins. În cel pe care Mângâietorul îl păzește, va fi duhul înțelepciunii și priceperii, al sfătuirii și puterii, al cunoașterii și fricii de Domnul. Nu este oare de ajuns?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!