Mesajul zilei

02/09/2023 - CURSA CELUI NELEGIUIT

În păcătuirea cu buzele este o cursă primejdioasă, dar cel neprihănit scapă din bucluc.

Proverbele 12.13

 

 

Păcătuirea cu buzele nu se întâlnește numai la cel care rostește obscenități, minciuni și lucruri rele, ci și la cel care nu mărturisește ceea ce spune Biblia și, prin urmare, nu este ajutat niciodată. Când o astfel de persoană vorbește așa cum vorbesc oamenii, ceea ce spune este o capcană care o ține legată de dușman. Astfel, pentru o greșeală mică, dar periculoasă, cade în capcana celui rău. Credința cântărește mai mult decât credem în faptul de a nu mărturisi Adevărul.

 

Creștinul care mărturisește contrariul a ceea ce dezvăluie Scripturile, vorbește de rău pe aproapele său și nu rostește binecuvântări asupra celor care l-au jignit, încalcă, fără îndoială, legea libertății - Evanghelia - și, atunci, totul îi este împotrivă (Iacov 2.12). Este necesar să verifici dacă acest lucru s-a întâmplat în viața ta, pentru că dacă ai fost prins în lațul vânătorului, nu te vei putea elibera de unul singur.

 

Ai grijă ce spui când ești atacat de o putere diavolească. Dacă nu spui ceea ce este scris în Biblie, cuvintele tale te vor întemnița. Mulți oameni nu pot să se vindece, să se elibereze de agresiune sau să câștige luptele vieții, chiar și cele ușoare, pentru că nu au control asupra ceea ce spun. Din această cauză, se pierd în vorbele ce le ies din gură.

 

Cu buze necurate, care folosesc concepte religioase și rostesc cuvintele omului de rând, și nu după cum vorbește Dumnezeu, nu vei putea chema Numele lui Isus. Mai mult, nu Îi vei mai sluji cu același duh de credință al fraților noștri din trecut care, prin urmare, au fost puși în galeria eroilor credinței (Evrei 11). Dacă este necesar, roagă-te lui Dumnezeu să trimită un înger cu un cărbune pe care l-a luat cu un clește de pe altar și să-ți atingă buzele pentru a-ți îndepărta nelegiuirea (Isaia 6.6,7).

 

Cel al cărui buze vorbesc măgulitor, având o inimă nesinceră, golită de prezența sfântă, va descoperi că cuvintele i-au fost răsturnate de Domnul. Putem spune doar ceea ce El ne dă, și nu ceea ce ne dorim noi. Ești responsabil de ceea ce spui; de aceea, roagă-te ca un înger să fie pus strajă la ușa gurii tale (Psalmii 141:3). Omul care nu-și poate controla vorbele ar trebui să ceară Domnului să o facă pentru el.

 

Cuvintele de pe buzele lui Dumnezeu te vor feri de cărările nimicitorului. Ele îți sunt leac trupului, ungere duhului și odihnă sufletului; așa că nu-l lăsa niciodată pe cel rău să te folosească. Încrede-te în Duhul Sfânt, care îți va da vestirea căreia nimeni nu-i poate rezista. Cel ce slujește Domnului nu este niciodată motiv de batjocură; însă, oricine se răzvrătește împotriva poruncilor sfinte va fi dat de rușine (Psalmii 25.3).

 

Buzele mincinoase, care vorbesc împotriva slujitorilor lui Dumnezeu, vor fi reduse la tăcere și atunci, atunci când omul trebuie să fie sincer pentru a scăpa de duhurile rele, va descoperi că, deși se străduie din răsputeri, nu va putea spune ce ar trebui. Încrede-te în Dumnezeu și vei spune adevărul.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

 

R. R. Soares

Proverbele 12.13

 

 

Proverbele 12.13

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!