Mesajul zilei

03/09/2023 - BLÂNDEȚEA DOMNULUI

Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întăreşti inima, Îţi pleci urechea spre ei.

Psalmii 10.17

Una dintre cele nouă fericiri despre care vorbește Isus în Predica de pe Munte se referă la cei care se lasă cuprinși de blândețe (Matei 5). Psalmistul spune că dorințele lor vor fi ascultate de Cel Atotputernic și atunci inimile lor vor fi mângâiate - vor fi izbăviți de toate prigonirile. Pentru cei care sunt blânzi, urechile lui Dumnezeu sunt întotdeauna deschise să asculte pentru a le îndeplini cererile. Merită să lupți pentru a face voia Domnului.

Cei care sunt atenți la Tatăl vor vedea că mâncarea nu le va lipsi până se vor sătura. Atunci vor lăuda pe Domnul și inimile lor vor trăi pe vecie. Însă, și contrariul este valabil, pentru că dacă nu caută prezența sfântă, vor trăi plini de probleme și cu o foame spirituală care nu va fi niciodată satisfăcută. Iar când vor fi în nevoi, nu vor putea să le facă față, deoarece, cum nu au crezut ce li s-a spus, au lăsat ușa deschisă.

Cei blânzi sunt în avantaj față de ceilalți copii ai lui Dumnezeu, pentru că vor fi călăuziți drept și vor învăța astfel calea Domnului. Cine cunoaște calea pe care Cel Preaînalt o folosește pentru a lucra, va putea, la rândul său, să facă aceleași lucrări pe care le face El; astfel, acţionând precum Domnul, va descoperi că asta îi lipsea pentru a scăpa de vrăjmaş şi lucrările lui. Este atât de ușor să ajungi în acel punct în care să ai biruiță în orice, căci este de ajuns doar să te supui blândeței.

Cei pătrunși de această calitate Îl pot auzi pe Domnul și, prin urmare, trăiesc fericiți. Pentru ei, nu există o zi proastă sau vreme de nevoi, pentru că știu că atunci când se roagă, rugăciunile lor primesc răspuns prompt. Ascultând ceea ce spune Dumnezeu, primești sfatul cel mai bun pe care altfel nu l-ai putea obține niciodată. Prin urmare, fii gata să primești sfaturile Domnului și să le urmezi; astfel, nu te vei poticni niciodată. Nu este mai bine să trăiești fără să te temi de vrăjmaș?

Blândețea din inima unui om îl va face să moștenească pământul și să nu fie niciodată scos de acolo. Evanghelia este adevărata Țară a Făgăduinței, unde este tot ce ai nevoie pentru a-ți satisface nevoile și a te bucura de ani de pace și fericire. Astfel, chiar dacă totul arată contrariul, te vei putea ridica și merge înainte pentru a-ți însuși lucrurile care îți aparțin în Hristos. Da, asta înseamnă să trăiești cu adevărat și este minunat!

Una dintre caracteristicile celor care sunt blânzi este să trăiască în căutarea Domnului. Prin urmare, trăiesc mereu în pace și, în toate luptele pe care le duc, ies învingători. Cei care acționează în acest fel sunt mulțumiți de ceea ce spune și face Dumnezeu, așa că inima lor este mereu plină de sfaturi bune și cuvinte de pace. Însă, cei care nu vor să se încreadă în Domnul vor descoperi că au făcut o alegere greșită. Ori, departe de Mântuitorul, există doar durere, suferință și tristețe. Așadar, de ce să dăm binele pe rău?

Tatăl ceresc se va ridica pentru a judeca și izbăvi pe toți cei blânzi, dându-le mântuirea. Această zi stă să vină și, mult mai repede decât ne putem imagina, la răsunetul ultimei trâmbițe, Îl vom vedea ridicându-se printre nori să ne caute; astfel, ne vom înălța să-L întâmpinăm în văzduh. De ce să nu faci parte din acest grup care nu va mai suferi niciodată?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!